Zoeken
Zoeken
Wat kun je verwachten bij een Weight Watchers Cursus?
Home » Wat kun je verwachten bij een Weight Watchers Cursus?

Wat kun je verwachten bij een Weight Watchers Cursus?

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Om succesvol af te vallen heb ik echt een stok achter de deur nodig. WW Freestyle zoals de Weight Watchers tegenwoordig heet, is voor mij nog steeds de beste methode. In WW Digital + Studio heb ik een gouden combinatie gevonden. Met de app kan ik met gemak thuis en onderweg mijn puntengebruik bijhouden en door het wekelijks weegmoment blijf ik op de rit. Zo’n cursus kan enorm tot de verbeelding spreken. Want wat gebeurt er nou tijdens een Weight Watchers cursus? Voor ik mijn eerste stap binnen had gezet, hield ik er serieus rekening mee dat je misschien wel in je ondergoed op de weegschaal moest. Nou het is verre van dat! Benieuwd wat je wél kunt verwachten? Lees dan zeker even verder.

*Mocht je besluiten om lid te worden en je doet dat via deze link dan krijgen zowel jij als ik een gratis maand toegevoegd aan ons abonnement. *

WW Wellness Workshop

Ik moet er nog een beetje aan wennen, maar de Weight Watchers cursus heet sinds kort WW Wellness Workshop. Persoonlijk vind ik dat deze nieuwe naam totaal niet past bij de invulling van zo’n bijeenkomst, maar wie ben ik?! Alle nieuwe benamingen zijn sowieso even wennen, maar dat is vaak met nieuwe dingen. De Weight Watchers cursus bestaat eigenlijk uit 3 onderdelen:

1. Het weegmoment

2. De themabespreking

3. Wellness Bar

Lees ook: Afvallen met Weight Watchers? Dit is hoe Weight Watchers werkt!

Wegen bij WW

Zo spannend als ik vooraf had bedacht, is het niet. In een hoekje van de zaal ga je op de weegschaal staan. Met je kleren én (voor de hygiëne) schoenen aan. Je mag ook sloffen meenemen of daar kopen. Niemand ziet je gewicht. De coach noteert je gewicht in je successenboekje, geeft je de folder van de week mee en je kunt gaan zitten.

Themabespreking

Als iedereen gewogen is, start het programma. Deze duurt maximaal een half uur. Tijdens deze 30 minuten worden sommige cursisten in het zonnetje gezet die bijvoorbeeld 5, 10 of 15 kilo zijn afgevallen of iemand die Lifetime Member is geworden. Omdat jezelf belonen erg goed werkt (ook bij volwassenen) krijg je voor deze mijlpalen een klein verzamelbaar cadeau.

10 kilo afvallen met Weight Watchers; het is me gelukt
De cadeautjes zijn veranderd, maar het principe van bedeltjes aan een sleutelring is hetzelfde

Naast stilstaan bij behaalde successen, bespreekt de coach aan de hand van een thema een aantal dingen. Hiermee geeft ze handvatten en motivatie mee waar je je komende week wellicht iets aan hebt.

Wellness Bar

De WW heeft een redelijk groot assortiment aan producten die je online, maar ook tijdens een Weight Watchers cursus kunt kopen. Dit kun je voor de bespreking doen tijdens het wegen of kort er na. Wat ik zo fijn vind aan de producten is dat de SmartPoints waarde al op de verpakking wordt aangegeven. Verder zijn bijvoorbeeld de chipjes, chocola en snoep ook echt wel lekker.

Weight Watchers snoep

Nieuwe WW members

Als nieuwe Weight Watchers cursist krijg je uiteraard een korte uitleg over het programma en het bijhouden van je SmartPoints. Deze uitleg krijgen alle nieuwe members samen na de inhoudelijke bespreking.

Weight Watchers cursus

De vraag wat je kunt verwachten bij een Weight Watchers cursus is gemakkelijk te beantwoorden. Je wordt gewogen, kunt er WW producten kopen en je coach heeft een praatje voorbereid. Het is voor mij 3 kwartier samen zijn met gelijkgestemden en herkenning.

 

* Mocht je besluiten om lid te worden en je doet dat via deze link dan krijgen zowel jij als ik een gratis maand toegevoegd aan ons abonnement.*

 

Like it? Pin it! ↓

weight watchers cursus••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: