Home » Wat is numerologie en hoe werkt het precies?

Wat is numerologie en hoe werkt het precies?

Wat is numerologie en hoe werkt het precies?

Deze week heb ik me voor het eerst in mijn leven verdiept in numerologie. Ik las een ervaringsverhaal van iemand en werd zo nieuwsgierig, dat ik wel eens wilde weten wat de nummers voor mij betekenden. Ik vertel je in deze blog precies wat numerologie is hoe je jouw jaar in numerologie kunt berekenen.

Wat is numerologie?

Numerologie heeft alles te maken met nummers. Goed om te weten is dat ieder getal een eigen, bijzondere betekenis heeft en iets zegt. Numerologie gaat dus helemaal niet over rekenen met getallen zoals we doen bij wiskunde.
Ieder persoon heeft een eigen, persoonlijk nummer. Namelijk je geboortedatum. Deze nummers zeggen iets over jou als persoon en over jouw doel hier op aarde. Welke levensles moet je leren en hoe kom jij over op andere mensen.

Vier persoonlijke getallen

Zoals aangegeven heeft ieder mens persoonlijke getallen. Dat zijn de volgende vier getallen:

  • Het levensles-getal: Dit getal vertelt je wat je in dit leven moet aan- en afleren en welk beroep bij je past.
  • Het ziels-getal: Je ziels getal is de werkelijke jij. Je innerlijke persoonlijkheid die jij alleen kent.
  • Het persoonlijkheidsgetal: Je persoonlijkheids getal geeft aan hoe je bij anderen overkomt.
  • Het levenslot-getal: Je levenslot getal is het getal dat je vertelt wat je in dit leven moet doen.

Met deze getallen kun je uitleggen waarom jij bijvoorbeeld op jouw specifieke geboortedatum geboren bent.

Hoe reken je met numerologie uit wie je bent?

Belangrijk om te weten is dat je bij deze berekening altijd uitkomt op één getal. Je kunt je geboortegetal als volgt omrekenen tot één nummer:

tel, je geboortedatum is: 23-02-1987   
Tel alle getallen bij elkaar op. Breng de totale waarde van alle getallen terug zoals in onderstaand voorbeeld.
 
Geboren op 23 februari 1987
23-02-1987  
2+3+0+2+1+9+8+7=32   3+2=5
 
Het geboortegetal is dus 5

Vind je het lastig om het op deze manier uit te rekenen, dan vind je hier een gemakkelijke numerologie calculator.

Wat zegt jouw geboortedatum dan over jou?

Uit je geboortegetal komt dus, met het inzetten van numerologie, je levenslesgetal. Dit getal vertelt wat jij in dit leven moet aan- en afleren. Ook kun je hieruit halen welke vaardigheden je moet ontwikkelen om kansen die op je pad komen te herkennen om op deze manier je leven te verrijken.
Daarnaast vind je in je levenslesgetal ook terug welk beroep goed bij jou past.

Hoe zit dat bij mij?

Door mijn geboortedatum in de calculator in te vullen blijkt dat mijn levenslesgetal 7 is. Grappig, want dat getal noem ik dus áltijd als mijn geluksgetal. Toeval?
Bij de calculator komt direct uitleg te staan over mijn getal. Belangrijke punten zijn dat ik moet leren alleen te zijn zonder dat ik me eenzaam voel, dat ik vragen moet stellen in plaats van dingen zomaar accepteren en dat ik voor anderen vaak een raadsel ben.
Ik denk dat dit laatste zéker een eigenschap is die anderen in mij herkennen: ik ben introvert en laat niet zomaar alles zien wat er in mij omgaat.
Beroepen die volgens mijn nummer bij mij passen zijn onder andere wetenschapper, redacteur en jurist. Redacteur spreekt mij zeker aan, dus wederom een schot in de roos!

En verder?

Oke, nu getal 7 best lijkt te passen bij mij, word ik nieuwsgierig naar wat er nog meer is. Je kunt namelijk ook jouw naam in numerologie bekijken. De naam blijkt zelfs een van de krachtigste getallen. Mijn naam, Linda, wordt getal 4. En jawel, wederom een schot in de roos. Want volgens nummer 4 ben ik praktisch (yup!), maak ik graag lijstjes (JA!!), kom ik mijn afspraken na (zeker!) en heb ik geen toezicht nodig vanuit mijn werkgever omdat ik zeer zelfstandig werkt (klopt ook).

Ook als ik verder op de website kijk en gebruik maak van andere calculatoren die onder andere mijn zielsgetal en persoonlijkheidsgetal berekenen, blijkt veel te kloppen.
Super bijzonder en interessant en ik nodig je graag uit om ook eens een kijkje te nemen. Het kan je blik verruimen, geloof me!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond