Home » Wat is losse thee precies?

Wat is losse thee precies?


Losse thee wordt net zoals thee in theezakjes gemaakt van de Camelia Sinensis. Dit is een theeplant. Bijna alle soorten thee worden gemaakt van deze plant. Vaak ligt het verschil in resultaat bij het productieproces. Dit proces bepaalt welke soort thee het wordt. Vaak wordt gedacht dat losse thee erg duur is. Dit kan in eerste instantie ook zo lijken omdat een pot met losse thee aanzienlijk duurder is dan theezakjes.

Maar het voordeel van losse thee is dat je niet veel nodig hebt om een kopje te zetten. Daarnaast kun je dit ook herhaaldelijk gebruiken in tegenstelling tot zakjes die je maar voor 1 of 2 kopjes kunt gebruiken. Dit zorgt er gelijk voor dat je meer zakjes gebruikt en dat deze dus ook sneller opraken. Daarbij is losse thee ook beter voor het milieu omdat je niet na elk kopje thee afval hebt. Voor theezakjes worden vaak nietjes en lijm gebruikt. En dit hoeft niet alleen schadelijk te zijn voor het milieu maar kan ook negatieve effecten hebben op je gezondheid.

Hoe zet je losse thee?

Het zetten van losse thee hoeft helemaal niet zoveel moeite en tijd te kosten. Het is echter wel belangrijk dat je de temperatuur afstemt met de soort thee (dit geldt overigens ook voor theezakjes!). Voor het zetten van zwarte thee gebruik je namelijk vaak kokendheet water, terwijl je bij groene en witte thee water gebruikt dat tussen de 70 en 80 graden Celsius ligt. De losse thee heeft ook veel ruimte nodig in het zeefje. Dit zorgt ervoor dat de theebladeren voldoende ruimte hebben om te trekken in het water. Dit resulteert in een betere smaak en zorgt dus ook voor een betere smaakbeleving!

Hoe bewaar je losse thee?

Het is belangrijk dat je de thee goed bewaart. Dit kun je doen in een theeblik. Een theeblik zorgt ervoor dat er geen zuurstof bij de thee kan komen waardoor de smaak langer behouden blijft. Andere factoren die de thee negatief kunnen beïnvloeden zijn temperatuur en licht. Om ervoor te zorgen dat jouw losse thee zo lang mogelijk de optimale kwaliteit zal behouden is het dus van belang dat je de thee bewaart in een goed afgesloten theeblik, op een donkere plek waar het een constante temperatuur is. Het is dus niet verstandig om het blik naast het fornuis of kachel te bewaren, hoe leuk dat soms ook staat.

Nu je precies weet hoe je jouw losse thee moet bewaren en hoe je het snelst en het beste een kopje losse thee kunt zetten rest je nog maar 1 ding. En dat is genieten van de thee! Ben je nou op zoek naar de allerbeste losse thee? Neem dan eens een kijkje op de webshop van koffie loods. Van groene tot zwarte thee en van Matcha tot kruidenthee, alles is er verkrijgbaar!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond