Home » Wat is het ideale kinderbed?

Wat is het ideale kinderbed?

Wat is het ideale kinderbed?

Zoek je het perfecte bed voor op de kinderslaapkamer? Wellicht dat ik je met de tips in dit artikel kan helpen met je keuze. Ik heb in tien jaar tijd namelijk al heel wat bedden voor onze kinderen geshopt (ik houd van verandering, dus meubels gaan hier nooit lang mee ;-), dus met deze tips voor het ideale kinderbed kom je vast en zeker verder!

Een hoogslaper

Een hoogslaper is natuurlijk een feestje voor je kind. Met een trapje je bed op en slapen op hoogte: hoe onwijs leuk is dat! Mijn kinderen hebben beide een halfhoogslaper gehad. Deze was ook hartstikke leuk! Wij maakten er een lekkere chill- en speelplek onder, want helaas kun je onder een halfhoogslaper geen bureau plaatsen. Daarnaast had onze halfhoogslaper een glijbaan waarmee de kids uit hun bed konden glijden: dikke pret!
Een hoogslaper is trouwens nóg idealer dan een halfhoogslaper, want hiermee gebruik je de ruimte in de kinderslaapkamer helemaal optimaal.
Een hoogslaper kende ik zelf trouwens alleen met van die stijle trapjes waar je voorzichtig vanaf moet klimmen, maar ik zag nu dus bij Perfecthomeshop.eu een hoogslaper met een super fijne, gemakkelijke trap. En in die trap zijn ook nog eens lades verwerkt waar je spullen in op kunt bergen. En een bureau hoef je er zelf niet los onder te plaatsen, want ook die is al verwerkt in deze hoogslaper. Écht een ideaal bed, als je het mij vraagt.

Oké, er zit ook toch nog wel een klein nadeel aan een hoogslaper: het opmaken van het bed is best een uitdaging! Maar goed, na een poosje heb je ook dat door en word je er steeds handiger in.

Een kinderbed met een lade

Een bed met een of meerdere lades is ook een hele fijne optie als je niet voor een (half)hoogslaper wil gaan. Door de lade gebruik je de ruimte onder het bed alsnog optimaal: in deze lade kun je bijvoorbeeld speelgoed of kleding opbergen.
Als je geen extra opbergruimte in de vorm van lades nodig hebt, zie je bij dit soort bedden ook vaak dat er een extra matras onder gelegd wordt: voor de logee! Je schuift gemakkelijk het matras onder het bed uit en op die manier heb je dus een tweede slaapplek!
Wij kozen zelf wel voor de lades, om de praktische reden dat de kinderen vrij kleine slaapkamers hebben en een tweede matras uitschuiven niet eens zou passen 😉 ).

Een twijfelaar of tweepersoonsbed

De laatste optie is een twijfelaar of een tweepersoonbed. Dit is natuurlijk wel pas van toepassing wanneer je kind een bepaalde leeftijd heeft: voor een 5-jarige hoef je echt nog geen tweepersoonsbed te kopen. Maar je hoeft ook heus niet tot 16 jaar te wachten hoor! Ook rond een jaar of 9-10 kun je een bewuste keuze maken voor een tweepersoonsbed. Niet omdat er ook daadwerkelijk al met twee personen in geslapen moet worden, maar wel ter voorbereiding op de toekomst en het feit dat een tweepersoonsbed heel wat jaren mee zal gaan.
Daarnaast kan het ook zomaar zijn dat je kind al die extra ruimte in bed heerlijk vindt en als een roosje slaapt in een ruimer bed.

Ik ben benieuwd wat voor kinderbed jij uiteindelijk kiest. Laat je het hieronder in de reacties weten?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond