Home » Wat is het ideale bed voor jou? Wij helpen je met de zoektocht!

Wat is het ideale bed voor jou? Wij helpen je met de zoektocht!

Een goede nachtrust is onmisbaar voor onze gezondheid. In deze blog helpen we jou wel een handje op weg met het ideale bed.

Een goede nachtrust is onmisbaar voor onze gezondheid. Uit diverse onderzoeken blijkt dat we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen. Dat is behoorlijk veel als je daar even over nadenkt! Het is dan ook essentieel om een bed te hebben dat perfect aan onze behoeften voldoet. Maar wat is nu het ideale bed voor jou? Dat is een vraag die niet eenduidig te beantwoorden is, omdat dit grotendeels afhangt van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Misschien geef je de voorkeur aan een zacht matras dat je lichaam perfect ondersteunt, of misschien slaap je juist liever op een steviger oppervlak. Maar in deze blog helpen we jou wel een handje op weg.

1. Bestaat het ideale bed voor jou?

Het ideale bed voor jou wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder je lichaamstype, slaaphouding, persoonlijke voorkeuren en eventuele gezondheidsproblemen. Ongeacht je voorkeuren is het goed om te onthouden dat het belangrijk is dat een bed je een goede ondersteuning biedt, in combinatie met een matras dat zorgt voor een goede houding tijdens het slapen.

2. De matraskeuze

Bij de matraskeuze speelt je lichaamsgewicht een grote rol. Een zwaarder persoon heeft bijvoorbeeld een steviger matras nodig voor optimale ondersteuning. Ook het materiaal van het matras is van belang. Schaafwol, latex, traagschuim of een pocketvering matras: elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en kenmerken. Wij adviseren vooral om een aantal matrassen uit te proberen, zodat je weet wat jij het fijnste vindt. Leen Bakker beschikt over een ruim assortiment aan matrassen, zodat je in de vele winkels kunt proefliggen. Zeker doen!

3. Het bedframe en een goede nachtrust

Je verwacht het misschien niet meteen, maar het bedframe kan ook doorslaggevend zijn bij het bepalen van het ideale bed. Een degelijk bedframe zorgt voor de juiste ondersteuning van het matras en kan bijdragen aan een betere slaaphouding. Daarnaast kun je met het bedframe ook de hoogte van je bed bepalen. Veel mensen vinden een hoog bed prettig, zodat je gemakkelijk in en uit bed kunt stappen.

4. Hoe kies je de juiste bedgrootte

De grootte van je bed is ook zeker een belangrijke factor om rekening mee te houden. Kies een bed dat groot genoeg is om je goed in te kunnen bewegen voor en tijdens je slaap. Maar ook een bed dat lang genoeg is, want het laatste dat je wil is dat je met je voeten uit het bed steekt!
De breedte van het bed is belangrijk als je met een partner slaapt: heb je behoefte aan wat meer eigen ruimte, kies dan voor een breder bed. De normale afmeting voor een tweepersoonsmatras is een matras 180×200, maar je kunt hem dus ook breder kiezen als je dit graag wil.

5. Je slaaphouding

Tenslotte speelt je slaaphouding een cruciale rol bij het kiezen van het juiste bed. Slaap je voornamelijk op je rug, of juist op je zij? Afhankelijk van je slaaphouding heb je mogelijk een ander type matras of kussen nodig voor een optimale ondersteuning.

Kortom, als je het zo leest, merk je dat het kiezen van het ideale bed echt een persoonlijke beslissing is. Neem er goed de tijd voor en dan weet je met bovenstaande tips zeker dat je de juiste keuze maakt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond