Home » Wat is zwangerschapsondergoed en waarom is het onmisbaar?

Wat is zwangerschapsondergoed en waarom is het onmisbaar?

Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam een grote verandering door. Gelukkig is er heel fijn zwangerschapsondergoed voor extra comfort. Lees hier tips.

Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam een grote verandering door. Zo wordt het dragen van strings waarschijnlijk behoorlijk ongemakkelijk als je zwangerschap wat verder vordert en ook je normale bh’s zullen niet meer lekker zitten. Begrijpelijk, want je lichaam en ook je borsten groeien tijdens de zwangerschap. Dat kun je al vanaf ongeveer 10 weken zwangerschap merken. Gelukkig is er heel fijn zwangerschapsondergoed voor extra comfort.

Zwangerschapsondergoed

Wat zwangerschapsondergoed zo fijn maakt, is dat de stof zacht en stretchy is. De stof rekt mee met het lichaam, zonder te knellen. Het fijnste zwangerschapsondergoed is een lager model dat op de heupen rust. Zo komt het ondergoed niet bij je buik, maar zit het er net onder. Heel fijn, want op deze manier drukt het ondergoed niet tegen je buik.
Er is geen regel dat je wel of geen string kunt dragen tijdens je zwangerschap. Als jij dit fijn vindt zitten en er geen last van hebt, kun je je hele zwangerschap met een gerust hart strings dragen.
Qua soorten ondergoed zal naadloos ondergoed het allerfijnste zitten tijdens je zwangerschap. Het grote voordeel is natuurlijk dat er geen naden zitten in dit ondergoed, dus je kunt geen last krijgen van knellende naden die in je huid snijden.

Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam een grote verandering door. Gelukkig is er heel fijn zwangerschapsondergoed voor extra comfort. Lees hier tips.

Een zwangerschapsbh

Tijdens je zwangerschap is een zwangerschapsbh, ook wel meegroeibh genoemd, écht een aanrader. Deze bh’s zijn vaak gemaakt van een rekbare stof zodat ze meegroeien met je borstomvang en niet gaan knellen. Daarnaast zijn de schouderbandjes vaak wat breder ter ondersteuning.
Een zwangerschapsbh moet niet verward worden met een voedingsbh. Het verschil tussen deze twee bh’s is namelijk dat een voedingsbh speciale cups heeft. Deze kun je gemakkelijk losmaken, zodat je borstvoeding kunt geven zonder je bh uit te doen. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de zwangerschap al voedingsbh’s te kopen en dragen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een voedingsbh met beugel, die je al tijdens je zwangerschap kunt dragen en nadat je baby geboren is dus kunt blijven gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de kans aanwezig is dat je voedingsbh niet perfect past als je hem te vroeg in je zwangerschap al aanschaft. Je borsten groeien namelijk tijdens de zwangerschap vaak nog behoorlijk en als je met 16 weken al een voedingsbh koopt, is de kans aanwezig dat deze niet meer past als je bevallen bent. Een goed moment om deze te kopen is als je rond de 34 weken zwanger bent. Ik kan de voedingsbh’s van Hunkemöller van harte aanbevelen, deze zijn perfect geschikt om eerst als zwangerschapsbh te dragen en vervolgens te gebruiken als voedingsbh.

Heb jij ook zwangerschapsondergoed tijdens je zwangerschap gedragen?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond