Home » Wat eten we vandaag? Nou, iets nieuws!

Wat eten we vandaag? Nou, iets nieuws!

Ik vind het jammer dat kinderen niet heel veel verschillende gerechten leren eten. En dus besloot ik dat het anders moest: 1 keer per week een ander gerecht

Elke dag is daar weer dezelfde vraag: “wat eten we vandaag?” Ik moet bekennen dat ik het geen gemakkelijke vraag vind, want ik merk dat ik vaak terugval in gerechten die ik ken, die ik gemakkelijk kan maken en waar ik niet te lang over na hoef te denken. Maar tegelijkertijd vind ik het wel heel jammer dat mijn kinderen op deze manier niet heel veel verschillende gerechten leren eten. En dus besloot ik dat het anders moest: minimaal 1 keer per week een ander gerecht, iets wat we normaal gesproken niet eten.

Weekmenu’s

In plaats van elke dag de supermarkt binnen wandelen en voor die dag het avondeten mee te nemen, stapten we over op het maken van weekmenu’s. Het grote voordeel daarvan is dat je vooraf goed kunt nadenken over wat je welke dag eet. Zo is er voldoende variatie én je kunt internet raadplegen voor leuke recepten.
In plaats van de bekende pasta’s en aardappelen, groenten en vlees bekijken we nu met z’n viertjes: Wat zullen we eten? Waar hebben we zin in en wat ziet er lekker uit?
Soms vinden de jongens het trouwens wel lastig hoor, want dan zien ze iets wat ze niet kennen en hebben ze vooraf al het idee dat ze het niet lekker gaan vinden. Helaas heb ik daar niet zo’n boodschap aan, want ik ben juist voor het principe van dingen proeven en leren eten.

Lekker en snel

Je moet nu trouwens niet denken dat ik iedere week een culinair hoogstandje op tafel zet waar ik drie uur voor in de keuken heb moeten staan. Nee, een nieuw, onbekend gerecht kan ook gewoon een gemakkelijk gerecht zijn dat je in een half uurtje klaar hebt. Op de website van boodschappen.nl bijvoorbeeld vind je een overzichtje van lekkere, snelle gerechten die je binnen 20 minuutjes gemaakt hebt. Want nieuwe dingen proeven betekent niet dat je meteen flink uit moet pakken.

En…hoe bevalt het?

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoe het ons bevalt om wekelijks een gerecht te maken dat we normaal gesproken niet eten. Nou, ik ben enthousiast! Ik vind het leuk om op deze manier nieuwe smaken te ontdekken. Mijn kinderen zijn wel enthousiast, maar net iets minder dan dat ik dat ben. Want ja, er zit ook wel eens een gerecht bij dat een beetje tegenvalt. Maar gelukkig is dat maar af en toe eens het geval.
We blijven dit in ieder geval lekker zo volhouden!

Kook jij vaak nieuwe gerechten, om nieuwe smaken te leren kennen?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond