Home » Wat is voor mij echt onmisbaar in huis?

Wat is voor mij echt onmisbaar in huis?

Even een moment van bezinning: wat is nu echt onmisbaar in huis? Wat vind ik nu echt belangrijk, en waar kan ik wellicht wat op besparen?

Een tijdje geleden moesten wij even wat rustiger aan doen met de uitgaven. Niets geks, maar gewoon even pas op de plaats maken. Dat was voor ons een moment van bezinning: wat is nu echt onmisbaar in huis? Wat vind ik nu echt belangrijk, en waar kan ik wellicht wat op besparen? Een tijdje later had ik het daar met een vriendin over en dat deed haar beseffen dat ze daar ook eens kritisch over na wilde denken. Dat zorgde er weer voor dat ik dacht: laat ik er eens een blog aan wijden.

Internet en de laptop

Goed, om te beginnen voor mij hetgeen waar ik (en mijn man) mijn geld mee verdien: een internetverbinding en een laptop. Want zonder een laptop en internet thuis kan ik mijn werk niet doen. Mijn werk doe ik voornamelijk online en zonder een internetverbinding wordt het dus knap lastig om mijn werk te doen.
Wél kwam ik tot de conclusie dat het hebben van vier (!) laptops in huis wat overdreven is. Tenminste: het was héél handig in de tijd dat mijn twee jongens thuisonderwijs hadden, want van die laptops hebben ze toen dankbaar gebruik gemaakt. Maar goed, bij nood hadden we ook twee laptops van school kunnen lenen, dus écht nodig was het niet.

De televisie

Ja, dit klinkt misschien verwend en ik weet dat er genoeg gezinnen zijn die geen televisie hebben, maar ik kan dus echt niet zonder televisie. Het is voor mij echt het relaxmomentje ’s avonds: lekker samen op de bank televisie kijken. Ook voor de jongens is een televisie echt onmisbaar. Behalve leuke, vermakelijke tv-programma’s kijken ze op NPO3 ook ontzettend veel leerzame programma’s zoals het Jeugdjournaal, Freeks Wilde Wereld en het Klokhuis.

Mijn eigen plekje

Soms kun je in alle drukte jezelf vergeten. Je regelt dat de kinderen het goed hebben, maar vergeet daarbij soms jezelf. Niet gek, want het overkomt heel veel ouders. Daarom vind ik het heel belangrijk dat ik mijn eigen plekje heb. Een plek waar ik me lekker voel en echt even mijn eigen ding kan doen. Voor mij is dat in mijn huis mijn bureau. Ik heb een fijn bureau met een heerlijke bureaustoel. Het bureau kan hoger en lager gezet worden, dus als ik soms even staand wil werken, is dat ook geen probleem. Meestal werk ik aan mijn bureau, maar het is bijvoorbeeld ook een plek waar ik lekker even ga zitten kleuren of een Netflix serie via de laptop kijk (hey, daar zijn die internetverbinding en laptop weer! :-).

Spelletjes

Behalve schermpjes en internet vind ik tijd samen doorbrengen ook heel belangrijk. Wij zijn alle vier gek op het spelen van spelletjes gelukkig. Wij spelen dus regelmatig een spelletje, met name in de weekenden spelen we vaak uren achter elkaar. Daarom zijn gezelschapsspellen voor mij echt onmisbaar. Nu hebben we zelf heel veel spellen in huis, maar eigenlijk is dat ook weer niet nodig. Als je tien spellen hebt die iedereen graag speelt, kun je daar eigenlijk jaren mee vooruit!

Nu ben jij aan de beurt. Wat is voor jou echt onmisbaar in huis? Laat het me hieronder in de comments weten.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond