Home » Wat kun je allemaal doen tijdens een vakantie in eigen land?

Wat kun je allemaal doen tijdens een vakantie in eigen land?

Ons land heeft namelijk een heleboel moois te bieden, zoals Ameland.

Ben je van plan om op vakantie te gaan in eigen land? Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Ons land heeft namelijk een heleboel moois te bieden. En je bent ook nog eens in no time op de plek van bestemming. Wil je graag wat ideeën opdoen voor leuke bezigheden tijdens een vakantie in eigen land? Lees dan onze tips!

Ga met de boot

Een uniek vervoersmiddel maakt een vakantie al direct tot een groot plezier. Hierbij moeten we meteen denken aan een reisje op de boot! Zo kun je met bijvoorbeeld een zeilboot over het IJsselmeer trekken, voor een heuse watervakantie. Zit je liever wat korter op de boot? Denk dan aan een bezoek aan de Waddeneilanden! Juist door die oversteek met de boot te maken, heb je het idee dat je er echt even tussenuit gaat. Boek bijvoorbeeld een hotel Ameland, om helemaal tot rust te komen. Het is comfortabel vertoeven op dit prachtige eiland! Geniet er van lange wandelingen, een moment aan het strand en sluit de dag in stijl af met een Nobeltje Ameland: hét lokale drankje.

Ons land heeft namelijk een heleboel moois te bieden, zoals Ameland.

Vakantie aan de kust

Niet alleen op de Waddeneilanden kun je aan het strand liggen, maar ook aan de gehele kustlijn aan de westkant van ons land heb je die mogelijkheid. Bij lekker weer is het daarom een heerlijk idee om een paar dagen naar het strand te trekken. Logeer in een hotel langs de kust of denk juist aan een weekendje kamperen – er is een heleboel mogelijk. Bepaal verder of je het liefst in de grotere kustplaatsen verblijft of dat je juist een kleiner dorpje uitkiest. Aangezien de kustlijn zo uitgestrekt is, heb je natuurlijk allerlei opties!

Stedentrip: culturele bezienswaardigheden en shoppen

Ben jij al eens in alle steden van het land geweest? Grote kans van niet! Daarom kun je uiteraard ook denken aan een stedentrip, gewoon in eigen land. Bezoek een van de grotere plaatsen voor meerdere dagen, of ga juist iedere dag weer naar een andere stad toe. Met bijvoorbeeld de trein ga je immers zo van stad A naar stad B. In die verschillende steden kun je de culturele bezienswaardigheden bezoeken of uitgebreid een dagje winkelen. Om maar wat te noemen!

Heerlijk uiteten gaan

Op vrijwel elke plek in ons land kun je uiteten gaan. Maak daar dan ook zeker gebruik van tijdens een vakantie in eigen land. Er zijn namelijk veel verschillende soorten restaurants te vinden, die vaak heerlijke gerechten serveren! Je kunt ook vooraf relatief goed inschatten wat je kunt verwachten per restaurant. Bij een vakantie in een vreemd land is dat natuurlijk wel een ander verhaal. Lekker makkelijk dus, mocht je bijvoorbeeld een bepaald dieet volgen of niet alles lusten. Geniet van die luxe in eigen land!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond