Home » Wat als je niet meer goed kunt bewegen?

Wat als je niet meer goed kunt bewegen?

Het kan behoorlijk lastig zijn om eraan toe te geven dat je bepaalde dingen minder goed of niet meer kunt. Zeker als het gaat over bewegen.

Het kan behoorlijk lastig zijn om eraan toe te geven dat je bepaalde dingen minder goed of niet meer kunt. Zeker als het gaat over bewegen. Want wat is een mens zonder goed te kunnen bewegen? Het liefste blijven we allemaal tot op onze oude dag mobiel, maar dat is helaas niet voor veel mensen weggelegd. Accepteren dat bewegen steeds moeizamer gaat kan lastig zijn, maar geloof me, het is niet het einde van de wereld. Er zijn legio oplossingen en handige tools die jou kunnen helpen.

Het kan behoorlijk confronterend zijn als je elke dag de trap op en af moet, en elke dag opnieuw beseft dat dat moeizaam gaat. Of als je elke keer die met te hoge drempel over moet stappen. Misschien zelfs met pijn. Natuurlijk zou een bungalow zonder trappen en drempels dan de ideale oplossing zijn, maar helaas zijn veel mensen niet in de gelegenheid om zomaar te verhuizen.

De traplift

Als je in je huis wil of moet blijven wonen, is de eerste stap om te accepteren dat die trap een probleem is. Een probleem waar een oplossing voor mogelijk is, want je bent natuurlijk niet de eerste met dit probleem en ook zeker niet de laatste.
De traplift is waarschijnlijk een fijne oplossing om jouw huis weer toegankelijker te maken. De kosten zijn natuurlijk niet te vergelijken met een volledige verbouwing, want je bent veel minder kwijt aan een traplift. Tenzij je natuurlijk al de ruimtes beneden hebt voor een badkamer en slaapkamer. Maar indien dat niet het geval is, dan is een traplift een slimme oplossing. Zelfs als je bochten in je trap hebt, is een traplift nog steeds een prima optie. Mocht je daar meer over willen weten, kijk dan op kosten traplift met bochten.

Een traplift kan al in een halve dag geplaatst zijn, dus ook dat valt enorm mee. Ook een traplift huren is een optie, mocht je er nog niet zeker van zijn dat je hem blijvend nodig hebt. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld vanwege een operatie tijdelijk niet goed kunt bewegen. Mocht je interesse gewekt zijn, kijk dan hier voor meer informatie traplift.

Geen drempels in huis

Ook drempels in je huis kunnen een belemmering zijn als je niet soepel kunt bewegen. In seniorenwoningen worden daarom nooit drempels geplaatst. Indien je in jouw huis nog wel drempels hebt die zorgen voor een probleem, ga dan eens met een klusjesman kijken naar de mogelijkheden. Die zijn er namelijk meestal wel! Drempels liggen overigens niet voor niets in je huis. Zo zorgen ze ervoor dat als er bijvoorbeeld water in de gang komt te staan, dit niet zomaar doorstroomt naar je huiskamer. Ook houden ze tocht tegen.
Haal ze dus niet zomaar weg als je er geen last van hebt of moeite mee hebt.

Vloerkleden weghalen

Een laatste simpele tip voor mensen die minder goed kunnen bewegen: haal eventuele vloerkleden weg. Als je je voeten niet meer soepel kunt optillen, loopt met een rollator of misschien in een rolstoel zit, dan is het erg lastig als je te maken hebt met vloerkleden in huis. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus beter speel je op veilig en haal je de vloerkleden tijdelijk of voorgoed uit huis.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond