Home » Mijn ervaring met wasbare luiers {over wasbaar luieren}

Mijn ervaring met wasbare luiers {over wasbaar luieren}

Toen mijn jongste dochter bijna 1 jaar oud werd, kregen we een nichtje. Mijn schoonzus besloot wasbaar te gaan luieren bij ons nichtje, haar 2e kindje. En hoewel ik al met enige regelmaat me verbaasd had over de hoeveelheid luiers die je gebruikt en welke kosten daarbij komen kijken, had ik nooit nagedacht over wasbaar luieren. Mijn schoonzus was dolenthousiast, ze had zich  flink verdiept in wasbare luiers en kon mij er dan ook veel over vertellen.

De Billenboetiek

Ze verwees mij naar een overzichtelijke webshop waar ik niet alleen een verscheidenheid aan wasbare luiers en accessoires kon kopen maar waar ik ook de informatie kon vinden die ik zocht. Ik kreeg een setje van mijn schoonzus mee naar huis om eens te testen. Het waren fijne wasbare luiers via billenboetiek. De site waar ze mij heen verwees. Een plek waar ze op het gebied van wasbaar luieren veel te bieden hebben aan producten en informatie.

Wasbaar luieren vies en gedoe?

Eigenlijk is er niet alleen maar één systeem, één manier van wasbaar luieren mogelijk. Er is immers ook niet maar één merk wegwerpluiers. Je kunt ontdekken wat jij fijn en mooi vind, wat bij je kindje past en welke methode jullie graag gebruiken. Eenmaal thuis was manlief in eerste instantie wat minder enthousiast dan ik. Waar ik naast de leuke prints, de milieuvriendelijkheid en de besparing van kosten op de lange termijn zag, zag mijn man vooral gedoe en viezigheid.

Want wat als je dan gepoept had? En moesten die vieze luiers dan gewoon in de wasmachine waar we ook onze kleding in waste? Hoewel ik het meteen helemaal zag zitten wilde ik wel graag rekening houden met luiers die niet zo dik zijn dat geen kleding meer past en wilde ik dat mijn kinderen er niet door zouden gaan ruiken. Samen hebben we ons ingelezen. Het grappigste vond ik een van de eerste zinnen die we lazen op de billenboetiek:

Eén ding nog voor we beginnen: Mensen denken vaak dat we serieus luiers vol poep in de wasmachine gooien maar dat is natuurlijk niet het geval. Voor de ontlasting hebben we heel simpel een inlegvel, dat leg je in de luier, vangt de ontlasting op en verwijder je heel gemakkelijk uit de luier.

Alsof ze wisten hoe ze mijn man moesten overtuigen!

Lees ook: Wil jij graag wasbare luiers uitproberen? De alles in 1 luier is een perfecte start.

Wasbare luiers kopen

Na wat verschillende systemen geprobeerd te hebben, kozen wij voor Milovia. We hebben overbroekjes, inleggers en nachtluiers van baby tot zindelijkheid aangeschaft. Het is een uitgave, maar met oog op dat we graag nog meer kindjes wilden is het zeker voordelig op de langere termijn. Laten we het een investering noemen. Daarnaast zag ik op allerlei fora al dat er veel doorverkoop mogelijkheden zijn. Wasbare luiers gaan namelijk erg lang mee!

Ritme gevonden

Hoewel het soms best wel even zoeken is, ben ik erg tevreden met het wasbaar luieren. Je kindje plast namelijk op alle leeftijden ook weer andere hoeveelheden. Ik doe na 2 dagen de luiers in de wasmachine. Ik zet altijd eerst een kort spoelwasje aan. Daarna vul ik de trommel bij met onze 60 graden wasgoed zoals handdoeken en ondergoed. Pas dan gaat de machine een vol programma draaien. De wasbare luiers gaan hier niet in de droger. Eerder spaarde ik de luiers op tot ik een volle machine had. Maar daardoor greep ik dan wel eens mis omdat luiers nog niet droog waren. Door het op deze manier te doen kan ik de hele week wasbaar luieren en voelt het absoluut niet of ik hier extra wassen voor draai!

Een laatste advies

Juist omdat het een investering is, adviseer ik iedereen zich goed te laten informeren, te proberen en voor jezelf voor- en nadelen af te wegen. Zorg goed voor de billen van je kindje, voor je portemonnee en voor het milieu door het avontuur van wasbaar luieren aan te gaan! Oh.. en hadden we het al over al die te gekke printjes gehad die de luiers hebben? I love it!

 

 

Foto’s via Shutterstock: wasbare luiers van TheWarkentin en baby met wasbare luier van Elvira Koneva••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond