Home » Wanneer is het tijd om een traplift aan te schaffen?

Wanneer is het tijd om een traplift aan te schaffen?

Heb je één of meerdere trappen in je huis? Dan is de kans groot dat er een moment zal komen waarop je merkt dat een traplift gewenst is en wellicht nodig.

Heb je één of meerdere trappen in je huis? Dan is de kans groot dat er een moment zal komen waarop je merkt dat deze meer en meer een belemmering gaan vormen. Dat het beklimmen van de trap steeds een beetje lastiger gaat, of uiteindelijk zelfs helemaal onmogelijk wordt. Alhoewel dat natuurlijk erg vervelend is, hoeft het geen groot probleem te zijn. Met een traplift kun je alsnog heel gemakkelijk naar boven en beneden, en kun je gewoon in je huis blijven wonen. Maar wat is nu het beste moment om er eentje te laten plaatsen?

Comfort of noodzaak? Jij bepaalt!

Wanneer je de trap in je woning van een lift laat voorzien, bepaal je helemaal zelf. Er zijn heel veel mensen die ermee wachten tot het echt niet anders kan. Dat moment kan geleidelijk dichterbij komen, als lopen steeds een beetje lastiger gaat, maar ook heel abrupt voor de deur staan. Wanneer door een ongeval of ziekte de conditie snel achteruitgaat of bepaalde dingen simpelweg niet meer kunnen, kan het moment waarop de trap niet meer te nemen valt heel plotseling aanbreken.

Als er op dat moment trapliften geplaatst kunnen worden, zal dat voor de meeste mensen als een opluchting voelen. De bovenste verdieping die nauwelijks meer bereikbaar was is nu weer gemakkelijk te bezoeken, zodat het weer mogelijk is om gebruik te maken van de badkamer en te slapen in het eigen bed. Als het plaatsen van een lift op dat moment echt noodzakelijk is, kan het goed zijn om er een aanvraag voor te doen bij de gemeente. Via de WMO kan de lift namelijk vaak grotendeels vergoed worden, als dit de beste oplossing is om toch in de woning te kunnen blijven wonen. Zeker de moeite waard om even naar te informeren. Houd er echter wel rekening mee dat dit traject even kan duren, terwijl de lift wanneer je deze zelf aanschaf vaak veel sneller geplaatst kan worden.

Je mag het jezelf ook gewoon gemakkelijk maken

Natuurlijk is het niet nodig om te wachten tot het echt niet meer anders kan. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zich al eerder wat extra comfort te gunnen. Zij lopen de trap op en af op momenten waarop ze dat kunnen en willen, en gebruiken de lift wanneer ze daar behoefte aan hebben. Heerlijk, hier steeds zelf een keuze in kunnen maken!

Er is een lift voor iedere trap, en wachten tot het echt niet anders meer kan is dus zeker niet nodig. Laat je eens informeren over de mogelijkheden die er zijn. Meer informatie vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/. Het beste moment om de lift te laten plaatsen, bepaal je vervolgens helemaal zelf.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond