Home » Wanneer mag mijn kind een mobiele telefoon?

Wanneer mag mijn kind een mobiele telefoon?

Een vraag die steeds vaker speelt bij moeders en die lastig te beantwoorden is. Voorheen maakte je je kinderen dolblij met nieuwe lego, skates of een leuk kleurboek maar tegenwoordig beginnen kinderen steeds vaker te roepen om een eigen telefoon. ‘Al mijn vriendjes hebben er al één!’ is een vaak gehoord argument waar ouders regelmatig voor zwichten.

Is het echt nodig?

Onderzoek toont echter aan dat slechts een heel klein deel van de basisschoolleerlingen een eigen telefoon heeft. Wel krijgen kinderen steeds vroeger een eigen mobiele telefoon, in 2019 was dat meestal rond hun elfde jaar. Mocht je kind vragen om een eigen telefoon dan is het om te beginnen verstandig om na te gaan of hij hem echt nodig heeft. Vaak willen kinderen alleen maar spelletjes doen of filmpjes kijken, iets wat ook prima kan op de telefoon van papa of mama. Op de middelbare school wordt er echter wel verwacht dat de leerlingen een eigen telefoon hebben. Veel berichten worden mobiel verstuurd, en een groot deel van de roosters en het huiswerk wordt tegenwoordig via een speciale app gecommuniceerd. Ook is het een prettig idee dat je kind je kan bereiken als hij bijvoorbeeld een lekke band heeft.

Nieuw toestel of tweedehands?

Als de telefoon alleen voor spelletjes of filmpjes wordt gebruikt dan is een afdankertje van papa of mama vaak meer dan voldoende. Een goed idee is om de simkaart eruit te halen zodat je kind alleen op de wifi kan. Zo voorkom je dat je aan het eind van de maand vervelende verrassingen krijgt in de vorm van torenhoge telefoonrekeningen. Als de telefoon ook voor serieuze doeleinden gebruikt moet worden is het verstandig om te kiezen voor een nieuwer model. Een nieuwe telefoon is vrij prijzig, maar gelukkig wordt het aanbod refurbished telefoons steeds groter. Refurbished telefoons zijn gebruikte telefoons die goed genoeg zijn om nog jaren mee te kunnen. Vaak zijn het nieuwe modellen die retour gestuurd zijn naar de winkel of fabriek. Deze modellen worden dan opnieuw verkocht voor een zeer scherpe prijs. Zo kun je een refurbished iPhone XS kopen die eruit ziet als nieuw, maar dan voor de prijs van een tweedehands!

De voordelen van een refurbished telefoon

Refurbished telefoons worden uitgebreid nagekeken, opgeknapt en geüpdatet voordat ze worden doorverkocht. Daarnaast zit er op refurbished telefoons standaard fabrieksgarantie, iets wat niet het geval is bij die tweedehands iPhone van de broer van je collega. Door zijn scherpe prijs is een refurbished telefoon uitermate geschikt als eerste telefoon voor je kind. Daarnaast biedt een refurbished telefoon de zekerheid en betrouwbaarheid van een nieuw toestel. Zo hoef je niet bang te zijn dat je kleine je niet kan bereiken door een haperende telefoon!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond