Home » Waarom werd Animal Crossing New Horizons zo’n hype?

Waarom werd Animal Crossing New Horizons zo’n hype?

animal crossing new horizons populair waarom

Waarom werd Animal Crossing New Horizons zo’n enorme hype dit voorjaar? De Nintendo Switch consoles raakte letterlijk uitverkocht door deze game: onwijs veel mensen gingen over tot aanschaf van een Nintendo Switch om dit spel te kunnen spelen. Ook de game zelf raakte volledig uitverkocht. Wat maakt dat Animal Crossing New Horizons zo populair werd in de Corona tijd?

Een overdosis cuteness

Volgens de kenners werd Animal Crossing New Horizons vooral een hype doordat het mensen het gevoel gaf even te kunnen ontsnappen aan ‘de echte wereld’. We moesten allemaal zoveel mogelijk thuis blijven, contact met anderen moest via beeldbellen en het dagelijkse corona nieuws bracht weinig goeds.
Animal Crossing zorgde voor vrolijkheid en een overdosis cuteness.

Wat is Animal Crossing?

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat jij totaal niets meegekregen hebt van deze hype. Bijvoorbeeld omdat je geen kinderen hebt, niets met gamen hebt of omdat je onder een steen hebt geleefd tijdens de quarantaine. Anyway: Animal Crossing is een spel dat al jaren bestaat. Om de zoveel jaar wordt er een nieuwe versie van de game uitgebracht en dat was dit jaar dus New Horizons. De game was nog niet eerder uitgebracht voor de Nintendo Switch, dus er waren zeker Animal Crossing-fans die daarop zaten te wachten.

In Animal Crossing kom jij als dorpsbewoner op een eiland te wonen met drie diertjes. Je eiland dien je te onderhouden: er moet onkruid geplukt worden, fruit geplukt worden, je kunt huisjes, een winkel en een museum gaan bouwen en nog veel meer.
Door het spel heen krijg je missies, zoals visjes of vlinders vangen, buurten met de dieren die op jouw eiland wonen en andere eilanden bezoeken.
Hoe beter je je eiland onderhoudt en hoe meer huizen je bouwt, hoe meer dieren er bij jou op je eiland komen wonen (met een maximum van 10).
Wat Animal Crossing extra leuk maakt, is dat je het online met vrienden kunt spelen. Als je beide een online Nintendo account hebt, kun je elkaars eiland bezoeken en elkaar helpen. Ook kun je elkaar cadeautjes sturen, met elkaar chatten en samen kleine vistoernooitjes houden.

animal crossing new horizons populair waarom

Uren op je eiland doorbrengen

Zelf wist ik het spel ook te bemachtigen en wilde ik het maar al te graag spelen. Ik werd dan ook volledig on beslag genomen door het spel: ik speelde uren per dag. De eerste maand had ik het spel ruim 50 uur gespeeld volgens de statistieken van mijn Switch account. Ik volgde een paar échte diehard Animal Crossing fans en daarmee vergeleken vielen mijn uren nog enorm mee: de meeste van hen haalde ruim 100 uur in de eerste maand.
Ik hoor je denken: wat doe je nu ruim een uur per dag op zo’n eiland? Nou, als je zo’n type als ik bent, heel veel. Ik wil namelijk dat al mijn boompjes perfect in een rijtje staan, dat bloemetjes in een patroontje in het gras staan en een paar dagen later bedenk ik dat een ander patroon toch mooier is, en moet alles weer aangepast worden.

Animal Crossing: 2 maanden verder

Inmiddels zijn we twee maanden verder en is mijn Animal Crossing verslaving gelukkig een beetje afgezakt. Ik denk met name doordat het normale leven weer een beetje begonnen is. De kinderen gaan weer naar school, ik kan weer werken zonder twee kids die mijn aandacht de hele dag vragen en we mogen er weer op uit.
Een paar keer per week check ik even snel hoe mijn eilandje erbij ligt, maar na een half uurtje bijkletsen met mijn eilandbewoners, een blik op mijn eilandcamping en een kijkje in de Nook winkel, geloof ik het wel weer.

Animal Crossing blijft een leuk spel en het zal me nooit gaan vervelen, maar de grootste aantrekkingskracht is er voor mij nu wel af. En gelukkig maar, want dat scheelt me ruim een uur per dag 😉

Nieuwsgierig naar deze game? Bekijk hier de speluitleg en veel recensies!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond