Home » Waarom een speelkamer voor de kinderen een goed idee is

Waarom een speelkamer voor de kinderen een goed idee is

Zit je erover na te denken om een speelkamer in te richten voor de kinderen en heb je er genoeg ruimte voor? Dan zeggen wij; zeker doen!

Zit je erover na te denken om een speelkamer in te richten voor de kinderen en heb je er genoeg ruimte voor? Dan zeggen wij; zeker doen! Niet alleen je eigen kinderen, maar ook nichtjes, neefjes, buurkinderen en klasgenootjes zullen er vol enthousiasme gebruik van maken. Een ingerichte speelkamer voor de kinderen staat garant voor urenlang speelplezier.

De ruimte

Heb je een ruimte in huis wat leeg staat? Maak hier een speelkamer van. Kies een thema en richt de kamer vervolgens in. Denk aan thema’s zoals jungle, auto’s of prinsessen. De kinderen zullen het fantastisch vinden. Er is een ruime keuze aan kinderbehang. Vrolijk behang zorgt ervoor dat de speelkamer direct een stuk gezelliger wordt. Je kan er ook voor kiezen om de muren te laten decoreren door de kinderen; laat ze op de muur tekenen of schilderen. Een ander idee is krijtbordverf. Het voordeel hiervan is dat de muur eenvoudig schoon gemaakt kan worden. Berg potloden en andere tekenspulletjes op in een etui. Laat de etuis bedrukken met de naam van je kinderen of een leuke print, zodat ieder kind zijn eigen etui heeft.

Een kindvriendelijke vloer

Wil je een nieuwe vloer leggen in de speelkamer? Houd er dan rekening mee dat kinderen vaak knoeien. Je wilt natuurlijk dat je kinderen op een zachte ondergrond spelen. Kies voor een kindvriendelijke vloer zoals een PVC vloer. Een andere populaire optie is tapijt of tapijttegels. Hoe dan ook, kies ervoor om een kleed in de speelkamer te leggen. Kinderen spelen vaak op de grond, dus een zacht en warm kleed is een goed idee.

Speelgoed

Heeft je kind veel speelgoed? Maak dan een aparte speelhoek waar al het speelgoed staat. Ook als je kind gek is op knutselen, kan je een leuk zithoekje creëren. Zet er een tafeltje in zodat de kinderen aan tafel kunnen knutselen en tekenen. Een ingerichte speelkamer heeft als voordeel dat je in de woonkamer geen rondslingerend speelgoed meer tegen komt. Daarnaast blijft de slaapkamer van de kinderen een rustige plek waar hij of zij goed kan slapen. Plaats een kast in de speelkamer en zet daar al het speelgoed in. Leer je kinderen dat dit de vaste plek is om speelgoed in op te bergen.

Naar buiten met mooi weer

Zodra het zonnetje begint te schijnen, spelen de kinderen graag buiten. Ze kunnen zich al snel urenlang vermaken. De frisse buitenlucht doet wonderen. Buitenspelen heeft een positief effect op de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat er in de hersenen geluksstofjes worden aangemaakt? Kinderartsen adviseren om kinderen dagelijks twee uur buiten te laten spelen. Echter is dit niet altijd mogelijk, maar probeer ze toch even te laten genieten van het spelen in de buitenlucht.

Er zijn genoeg buitenspelletjes voor kinderen te bedenken. Tikkertje, lummelen, knikkeren en verstoppertje zijn populaire buitenspelletjes. Volgens mij heeft iedereen deze eeuwenoude spelletjes wel eens gedaan. Vaak bedenken kinderen ook hun eigen spelletjes. Wat kinderen bijvoorbeeld leuk vinden is het maken van een tentje met paraplu’s. Klap ze uit en zet ze in een rondje naast elkaar neer. Laat de paraplus bedrukken met de naam van de kinderen of een mooie cartoon zodat het speelmoment nog bijzonderder wordt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond