Home » Rijbewijs halen op latere leeftijd. Waarom zou je?

Rijbewijs halen op latere leeftijd. Waarom zou je?

Rijbewijs halen op latere leeftijd

Je rijbewijs halen hoort er bij toch? Met een beetje mazzel krijg je deze cadeau van je ouders omdat je 18 bent geworden. Of misschien wel omdat je afspraken hebt gemaakt over niet roken. Wie weet heb je er zelf hard voor gewerkt. Hoe dan ook, een rijbewijs hebben is heel fijn. Maar wat als dat er niet in zat? Het niet kon of je het niet wilde? Inmiddels ben je de dertig, misschien ook wel de veertig, ruim gepasseerd en je hebt het felbegeerde papiertje nog steeds niet. Wat dan? Is het te laat? Je rijbewijs halen op latere leeftijd. Heeft dat wel zin?

Geen rijbewijs

Als je geen rijbewijs hebt, maakt je dat veel afhankelijker. Van anderen en van het openbaar vervoer. Maar inmiddels ben je het ook wel gewend en red je jezelf wel. Dat is in elk geval wel op mij van toepassing. En toch… Het kwam steeds vaker voor dat ik baalde dat ik het roze papiertje niet heb.

Daar komt bij dat we wel een auto hebben. Ik kan er alleen niet in rijden. Jammer joh! Toen iedereen, inclusief de kinderen dus, laatst om 5 uur ’s morgens moesten opstaan omdat ík heel vroeg met de trein moest, maar de metro er naar toe nog niet reed… was ik het zat. Spuugzat!

Waarom rijbewijs halen?

Onafhankelijk zijn is voor mij de nummer 1 reden om, ook al ben ik iets ouder, toch mijn rijbewijs te gaan halen. Maar er zijn, naast die oh zo begeerde zelfstandigheid, natuurlijk nog meer redenen te bedenken. Persoonlijke ontwikkeling is een goede runner up. Dit zijn redenen die voor iedereen eigenlijk wel opgaan. Jong en oud.

Lees ook: Dit ga ik zeker anders doen als ik mijn rijbewijs ga halen

Rijbewijs halen op latere leeftijd

Waarom zou je het specifiek op latere leeftijd nog doen? Omdat het nooit te laat is om iets te doen waar je gelukkig van wordt! Nu ik zelf zo bezig ben, merk ik dat je rijbewijs halen op latere leeftijd zelfs ook wel voordelen heeft. De motivatie om het te halen is nu groter dan toen ik jaren en jaren geleden (9 om precies te zijn) mijn eerste poging deed. En om heel eerlijk te zijn, geniet ik ook van de tijd voor mezelf. Even niet nadenken over de dagelijkse gang van zaken omtrent het huishouden en de kinderen.

Anderhalf uur per week investeren in mezelf en iets nieuws leren. Daar kun je nooit slechter van worden.

Wat kost het halen van je rijbewijs?

Toegegeven, wel een tikje armer. Wat kost het halen van je rijbewijs? Het antwoord daarop heb ik gevonden op de site van het CBR: gemiddd €2327,00. In dit bedrag is wel rekening gehouden met hoe vaak men gemiddeld doet over het halen van het theorie- en praktijkexamen. Ook de kosten van een tussentijdse toets, het aanvragen van je rijbewijs en pasfoto’s voor die rijbewijs zijn hierin meegenomen. Een best wel compleet plaatje dus!

Haal je alles in één keer dan kun je goedkoper uit zijn. Maar dat hoeft niet! Ik heb er zelf bijvoorbeeld voor gekozen om een theoriecursus te volgen. Dat kan het geheel natuurlijk iets duurder maken.

Wel of niet een theoriecursus?

Voor mij persoonlijk heeft het waarom en het nut van het kiezen hiervoor ook te maken met mijn leeftijd. Ik heb het onwijs druk. Met werk, gezin en hobby’s. Ik zag niet voor me hoe ik het oefenen voor een theorie-examen hierin ging inpassen. In elk geval niet zonder dat het heel lang ging duren eer ik de stof meester zou zijn. Een dag speciaal hiervoor vrijmaken lukt dan weer wel.

Dus na even zoeken heb ik gekozen voor Nu Theorie. Puur omdat ze een hoog slagingspercentage hebben en een mooie aanbieding hadden (ik betaalde €99,00 ipv €179,00). Vanaf ’s morgens 7 uur tot een uur of 2 in de middag is het stampen, buffelen en opletten waarna je aansluitend het examen maakt bij het CBR. Het heeft voor mij zijn vruchten afgeworpen want ik ben geslaagd! Op het gedeelte kennis en inzicht zelfs met 0 fouten.

Beter laat dan later

Jezelf schamen dat je je rijbewijs nog niet hebt, vind ik persoonlijk onzin. Wil je het wel halen, maar vind je jezelf ondertussen te oud? Ook dat vind ik onzin. Beter laat dan later!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond