Home » Waarom zijn Moleskine notitieboekjes zo populair?

Waarom zijn Moleskine notitieboekjes zo populair?

Het gebruik van Moleskine notitieboekjes is mateloos populair. Met name creatievelkingen kiezen voor een notitieboek van het wereldberoemde merk Moleskine.

Het gebruik van Moleskine notitieboekjes is mateloos populair. Met name creatieve professionals kiezen graag voor een notitieboek van het wereldberoemde merk Moleskine. Al hun schetsen, lijstjes, afspraken en ideeën vertrouwen ze er aan toe. Waar komt die populariteit toch vandaan? In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste redenen. 

Hoge kwaliteit en duurzaamheid

De belangrijkste reden dat Moleskine notitieboekjes zo gewild zijn is de hoge kwaliteit. Dit geldt voor alle materialen die in de boekjes zijn verwerkt. De producent voldoet aan de strengste regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu. Een notitieboek van Moleskine is sterk en heeft zuurvrij papier met het FSC-keurmerk. Je hebt er ontzettend lang plezier van. Liefhebbers zijn vol lof over de fijne structuur en de natuurlijke tint van het papier. Dit is erg prettig bij het maken van notities en tekeningen. De kans dat de inkt van je pen vlekken geeft of doorlekt naar de achterzijde van een pagina is nihil. Dit is te danken aan de dikte en het goede absorptievermogen van het papier. Ook zijn de vellen goed bestand tegen het krachtig uitgummen van notities die je in potlood hebt gemaakt. Veel creatievelingen zijn verder erg enthousiast over de natuurlijke witte of crèmekleurige tint van het papier. Dit is zacht voor de ogen en geeft de nodige rust bij het noteren van je ideeën. De notitieboekjes van Moleskine zijn niet de goedkoopste keuze, maar ze zijn hun hogere prijs dubbel en dwars waard.

Het fijne formaat en fraaie ontwerp

De opschrijfboekjes van Moleskine hebben praktische afmetingen. Er zijn diverse compacte modellen verkrijgbaar die je gemakkelijk meeneemt in je tas of jaszak. Je hebt de keuze uit exemplaren met gelinieerd, blanco, geruit of gestippeld papier. De boekjes hebben een stevige kaft die in meerdere kleuren te leveren is. Daarnaast hebben ze mooie afgeronde hoeken en een chique bladwijzer van stof. Een handig opbergvak achterin biedt ruimte voor losse knipsels, blaadjes en bonnetjes. Verder zit er aan de buitenkant van elk notitieboekje een elastische band. Deze trek je om de omslag heen om het boekje goed te sluiten. Dit voorkomt dat er beschadigingen en vouwen in de bladzijden komen tijdens het transport in je tas.

Het gebruik van Moleskine notitieboekjes is mateloos populair. Met name creatievelkingen kiezen voor een notitieboek van het wereldberoemde merk Moleskine.

Veel keuze

Moleskine biedt een grote collectie memoboekjes aan. Je hebt de keuze uit klassieke ontwerpen, agenda’s, passion journals, limited edition notebooks en smart writing sets. De bladzijden zijn blanco of voorzien van lijntjes, puntjes of ruitjes. De pagina’s in de serie passion journals wijken hier van af: deze zijn speciaal ontworpen voor journaling over jouw passie. Zo zijn er bijvoorbeeld dagboekjes verkrijgbaar voor liefhebbers van reizen, tuinieren en wijn. De limited edition notebooks worden in een beperkte oplage gemaakt en hebben onder meer een mooie cover, zoals een afbeelding van striphelden of een schilderij. Tot slot maakt Moleskine handige schrijfsets waarmee je jouw ideeën middels een app kunt digitaliseren. Deze smart writing sets bestaan uit een notitieboek, een speciale pen en een USB-stick. Deze combinatie is ideaal als je jouw notities, schema’s en schetsen digitaal wilt bewerken, organiseren of delen met anderen. De app kun je bijvoorbeeld op een tablet gebruiken om een potloodtekening te verfijnen of handgeschreven notities te digitaliseren.

Te bedrukken met je eigen afbeelding, logo of tekst

Wist je dat je Moleskine notitieboekjes kunt laten bedrukken met je eigen decoratie? Voor bedrijven biedt dit volop kansen om hun doelgroep te bereiken. De bedrukte boekjes zijn prachtige relatiegeschenken die ware klasse uitstralen. Veel ondernemers zetten exemplaren met een opdruk van hun logo of bedrijfsnaam in bij promotieacties, bijvoorbeeld op beurzen en congressen. Of denk aan het meesturen bij een direct mail. Slimme ondernemers geven de gepersonaliseerde Moleskine notitieboeken weg aan hun beste klanten. Dit is een effectieve manier om klanten te binden en de naamsbekendheid te vergroten. Qua bedrukking is er veel mogelijk. Je kunt onder andere kiezen uit een full colour opdruk, een blinddruk of hotstamping. Die twee laatste opties zorgen voor een chique look. Bij blinddruk wordt met jouw grafische ontwerp een reliëf in de omslag van de notitieboekjes gedrukt. Door het samenspel van licht en schaduw zie je de afbeelding. Hot stamping is een drukmethode die reliëf combineert met een luxe afwerking van folie, zoals zilver- of goudfolie.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond