Home » Waarom kies je voor private lease?

Waarom kies je voor private lease?

Als je niet eerder geleaset hebt, twijfel je misschien nog. Vandaar dat je hier leest waarom je voor private lease kiest.

Ondanks dat je weet dat een auto eens in de zoveel jaar vervangen moet worden, komt dit altijd op een ongelegen moment. Is jouw auto kapot, maar heb je geen geld om een nieuwe te kopen? Geen paniek, want je kunt een auto leasen. Als je niet eerder geleaset hebt, twijfel je misschien nog. Vandaar dat je hier leest waarom je voor private lease kiest.

Je betaalt een vast bedrag per maand

Wie een auto koopt, moet direct het hele bedrag neertellen. Dit is bij private lease niet het geval, want je betaalt een vast bedrag per maand. De hoogte van dit bedrag hangt af van verschillende factoren, zoals de cataloguswaarde en kilometerbundel die je kiest. Doordat het maandelijkse bedrag tijdens de looptijd gelijk blijft, weet je waar je aan toe bent als je leaset.

Bijna alles is bij de prijs inbegrepen

Als je niet bekend bent met leasen, denk je misschien dat het maandelijks bedrag alleen bedoeld is om in de auto te rijden. Dit is niet het geval, want bijna alle bijkomende kosten zijn bij de prijs inbegrepen wanneer je voor private lease kiest. Zo zorgt een leasemaatschappij bijvoorbeeld dat er een allrisk autoverzekering wordt afgesloten en betalen zij ook de wegenbelasting. Moet je auto voor reparatie of onderhoud naar de garage? Dan kun je de rekening doorsturen. Je leasemaatschappij betaalt namelijk ook deze kosten.

Er zijn overigens bepaalde zaken die niet bij de leaseprijs in zitten. Zo betaal je bijvoorbeeld zelf de brandstof als je leaset. Bij private lease elektrisch is dit niet aan de orde, want een elektrische auto rijdt op stroom. Je betaalt de prijs voor stroom om de accu op te laden, maar dit is vele malen goedkoper dan tanken. Daarnaast draai je zelf op voor boetes die je krijgt voor te hard of door rood rijden.

Sommige mensen denken dat private lease duurder is dan het kopen van een auto. Er zijn inderdaad mensen voor wie leasen duurder is, maar dat hoeft niet. Je kunt namelijk ook (veel) geld besparen door te leasen in plaats van te kopen. Als je wilt weten hoe dit voor jou zit, maak je een berekening. Doordat je de leaseprijs per maand betaalt, reken je om wat het kopen van een auto je per maand kost. Vergeet hierbij niet alle randzaken mee te nemen, zoals verzekeringen en de wegenbelasting. Alleen dan kun je namelijk een eerlijke vergelijking maken.

Veel mogelijkheden

Een laatste voordeel van private lease is dat er ontzettend veel mogelijk is. Je kunt modellen van vrijwel ieder merk leasen en bovendien zijn er zowel brandstofauto’s als elektrische auto’s. Hierdoor is er voor iedereen wel een passende leaseauto te vinden. Als je een nieuwe leaseauto te duur vindt, kun je zelfs voor een tweedehands model kiezen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond