Waar vroeger marketingbudgetten werden ingezet voor campagnes op televisie en in tijdschriften, zie je steeds meer en meer een verschuiving naar het internet. Online Marketing (of Digital Marketing) is niet nieuw, maar krijgt steeds meer aandacht. En terecht! Daar waar een potentiële klant actief op zoek gaat naar informatie is het natuurlijk ook wel heel slim om aan je zichtbaarheid te werken.

Lees ook: Een goede agenda voor werk en privé maakt het verschil | Flow Planners {+kortingscode}

Digitale zichtbaarheid

Ik vind het een meer dan interessant onderwerp. Als blogger en kleine webshophouder ben ik actief bezig met mijn online zichtbaarheid. Zonder zichtbaarheid geen lezers, klanten en/of opdrachten. Er is veel mogelijk online. Denk aan adverteren op Facebook, andere social media en Google. Gelukkig kan het ook iets minder kostbaar. Ook met een nieuwsbrief en door het schrijven van artikelen voor je website doe je aan digitale marketing. Afhankelijk van je dienst of product, inzet, kennis en creativiteit kan dat heel succesvol zijn.

Online marketing

Uitvinden wat werkt voor jou en je bedrijf kan een tijdrovend, maar dankbaar, klusje zijn. Ik ben nu twee jaar aan het bloggen en heb hèt succesformule nog steeds niet ontdekt. Wel weet ik door te doen, proberen, veel in te lezen, hulp van anderen en het volgen van cursussen wat mijn kansen vergroot om hoger te eindigen in bijvoorbeeld een zoekmachine als Google. Elke blog die ik plaats is weer een nieuwe kans hierop.

online marketing

Niet elke ondernemer krijgt zoveel kansen die een blog nou eenmaal biedt. Heeft überhaupt tijd om aan zijn marketing te werken. Of heeft  er zin in. Gelukkig zijn er mensen die hiervan hun beroep hebben gemaakt. Een Online Marketing Bureau heeft de kunde en expertise in huis om je dienst of beroep op de digitale kaart te zetten.

Of je er zelf mee aan de slag gaat of iemand hiervoor inschakel, werken aan online zichtbaar zijn, zou voor elke ondernemer een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie moeten zijn.

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It