Zoeken
Zoeken
Home » Waarom is een goede bh zo belangrijk?

Waarom is een goede bh zo belangrijk?

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Soms vergeten wij vrouwen het belang van goede lingerie wel eens. Ik spreek uit ervaring hoor: sommige bh’s draag ik al jaren. ‘Ze zitten nu prima’, is mijn gedachte dan. En ‘ze doen wat ze moeten doen’. Een tijdje terug was een van mijn favoriete bh’s toch echt kapot: de beugel prikte door de bh heen. Hoog tijd dus voor een nieuwe. In de winkel opende de medewerkster mijn ogen.

Een stevige bh

Het probleem van bh’s die al jaren oud zijn is vaak dat ze hun stevigheid verloren zijn. Tig keer in de wasmachine, veelvuldig dragen: allemaal oorzaken van een bh die na verloop van tijd minder steun biedt. Maar waarom is een stevige bh nu zo belangrijk?
Om te beginnen heeft een stevige bh invloed op je houding. Want als je een lossere bh aan hebt, ga je vaak al minder recht staan dan met een stevige bh. Daarnaast biedt een goede bh je borsten en schouders ondersteuning. Dat zorgt ervoor dat je minder snel klachten krijgt in je nek en rug. Zeker bij grote borsten wordt het belang van een goede, stevige bh alleen maar belangrijker.

Zelfverzekerd

Een goede bh zorgt er ook voor dat je je zelfverzekerder voelt. Wanneer je een T-shirt of jurkje draagt komen je borsten mooier uit in een stevige, goed zittende bh dan wanneer je een losse, lubberige bh draagt.
En behalve de stevigheid krijgt je zelfverzekerdheid ook een enorme boost als jij mooie lingerie draagt. Ook al ziet niemand je lingerie, als jij onder jouw jurk een mooi setje draagt dat lekker zit, voel je je ook beter.

Katoen en katoen

Er zit veel verschil tussen bh’s. Je kunt voor een paar euro bij een goedkope winkel, maar weet dat goedkoop vaak duurkoop is. Zo vertelde de medewerkster van de lingeriezaak me dat er veel verschil zit tussen het ene katoen en het andere katoen. Merken in het hoge segment maken alleen gebruik van katoendraden waar geen bolletjes aan zitten. De resten van dit katoen worden vervolgens gebruikt voor goedkopere kleding en ondergoed. Wanneer jij een goedkopere katoenen bh koopt, denk je wellicht: katoen is katoen. Maar dat is dus niet zo, er zit veel verschil tussen het ene katoen en het andere.

De juiste maat

Tot slot een inkoppertje: de juiste maat bh kopen is heel belangrijk. Als je graag online shopt is dat geen enkel probleem, alleen raad ik wel aan om toch één keer naar een winkel te gaan om je maten op te laten meten. Zo weet je precies wat jouw maat is. En misschien vind je het een vervelend of raar idee dat iemand jouw borsten deels ziet, maar geloof me: die zien ze honderden per dag. Het is super waardevol om je juiste maten te weten en daarna kun je gewoon alsnog veilig online je bh’s shoppen.

Soms vergeten vrouwen het belang van goede lingerie wel eens. Een goede bh is heel belangrijk voor je houding en je gezondheid. In dit artikel lees je meer.
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: