Home » Waarom geven ouders hun kind bijzondere namen?

Waarom geven ouders hun kind bijzondere namen?

Waarom geven ouders hun kind bijzondere namen?

Laatst las ik een berichtje over ouders die hun kind niet echt een naam hadden gegeven, maar een nummer met een paar letters. Je sprak zijn naam uit als Benzick, maar toch. Vreemd vond ik het wel, dus ben ik mij gaan verdiepen in het geven van bijzondere namen. Waarom doen ouders dat?

Onderscheiden van de rest

Door jouw kind een bijzondere naam te geven zorg je ervoor dat er niet nog drie met dezelfde naam in zijn klas komen te zitten. Daarnaast onderscheid je jouw kind van de rest. Jouw kind heeft een naam die niet voorkomt en daardoor bijzonder is. Ze vallen op. Er is zelfs een onderzoek geweest naar ouders die dit doen en waarom ze dit doen. Daar kwam uit dat ze dus heel graag willen opvallen als unieke persoonlijkheden. Er is niemand zoals hun kind. Ja, het is echt waar. Maar of dat nu altijd positief is…

Bijzondere toekomst

Ook uit het onderzoek kwam dat ouders ermee hopen dat hun kind ook een bijzondere toekomst krijgt. Ouders denken dat kinderen met unieke en bijzondere namen langer bij anderen achter zullen blijven en daardoor een bijzondere toekomst tegemoet kunnen gaan. Als je vraagt hoe het met Tim gaat, dan wordt er vaak gevraagd naar welke van de drie, maar heb je het over North, dan weet iedereen gelijk wie je bedoelt. Juist: de dochter van Kim Kardashian. Veel bekende mensen geven hun kind een bijzondere naam en die blijft ons bij. Misschien dat dit dan mee speelt een naam uitkiezen? Bijzondere naam, bijzondere toekomst?

Vernoemen naar iets

Er zijn ook mensen die hun kind een bijzondere naam geven omdat de naam iets voor hen betekent. Zo kan ik mij een verhaal herinneren over een meisje met de naam Chicago. Haar ouders waren in de stad Chicago zwanger geworden van haar en wilde haar daarom die naam geven. Weet je gelijk waar jouw oorsprong ligt. 😉 Zo zijn er ook een hoop mensen die hun kind vernoemen naar hun idool. Toen tennisser Richard Kraijceck in 1996 Wimbledon won, won die naam ook. Veel jongens zijn toen vernoemd naar deze tennisheld. En zo gebeurt het elk jaar dat er een hoop baby’s worden geboren met dezelfde naam. Soms gaat dit wel heel ver, want in de tijd van de tweede wereldoorlog waren er mensen die hun kind Adolf Hitler wilden noemen. Bizar toch?

Natuurlijk worden er ook kinderen vernoemd naar opa’s, oma’s en andere familieleden. Dit pakt vaak goed uit, maar soms verandert de naam zo erg dat het toch een beetje vreemd wordt. Wat dacht je van Mellikie? Een combinatie van oma Melanie en opa Nikkie. Weet jij mij te zeggen of Mellikie een jongen of een meisje is? Ik zal het je zeggen: Mellikie is een jongensnaam, althans een jongen kreeg deze naam. En wanneer ik Google kom ik nog veel meer van dit soort namen tegen. Wil je jouw kind vernoemen? Denk dan goed na hoe het klinkt en overkomt op anderen. Just saying.

Zoveel mogelijk namen in één naam

En terwijl ik lekker zat te Googlen en informatie opzocht voor mijn blog, kwam ik nog een motivatie tegen. Zoveel mogelijk namen in één naam! Lekker makkelijk en iedereen krijgt zijn zin. Wil je opa en oma vernoemen? Wil jouw partner een andere naam dan jij? Neem ze dan gewoon allemaal! Kan makkelijk. Er zijn genoeg mensen die dat hebben gedaan. En dan bedoel ik niet de doopnamen die mensen er wel eens bij doen, maar echt één naam die eigenlijk bestaat uit meerdere namen. En soms wanneer je alleen de hoofdletters gebruikt van deze namen, krijg je weer de eerste naam. Zo heet de dochter van Jan Smit: Emma Monique Maria Alida. Kijk maar eens wat er gebeurt als je alleen de hoofdletters gebruikt: E.M.M.A. Juist, Emma! De eerste naam. Je kan met namen in ieder geval lekker spelen.

Als je er maar blij mee bent

Maar ja, wie ben ik om die mensen te veroordelen? Zolang jij je er goed bij voelt is het toch de juiste beslissing? We kunnen er allemaal om lachen. Ons verbazen om welke namen er nu weer tevoorschijn komen. Ik heb al erg gelachen door alleen maar informatie op te zoeken voor mijn blog. De namen die ik tegenkwam en ook de namen die gelukkig niet mochten! Het is te bizar wat mensen verzinnen.

Mocht je zelf nu ook bijzondere namen tegen komen die het vernoemen waard zijn, laat het dan vooral weten. Mijn zoektocht is namelijk nog niet over.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond