Home » Waarom geven mannen vrouwen baargoud?

Waarom geven mannen vrouwen baargoud?

Waarom geven mannen vrouwen baargoud?

Van een vriendin, die dit jaar is bevallen, hoorde ik dat ze baargoud heeft gekregen van haar man. Maar waarom? Waarom geven mannen “baargoud”. En waar komt deze nieuwe traditie vandaan? En wat verstaan we onder baargoud? In mijn blog leg ik het je allemaal uit.

Wat is baargoud?

De vrouw draagt negen maanden het kindje bij haar. Soms gaat dit van een leien dakje, maar er zijn ook vrouwen die negen maanden misselijk zijn. Hoe het ook gaat, de vrouw draagt het kind en heeft daar de ongemakken van. Na die negen maanden komt de, niet geheel pijnvrije, bevalling. Daar mag ze wel voor beloond worden toch? Baargoud is een luxe cadeau om de moeder te bedanken voor alles wat ze heeft moeten doorstaan. De amerikanen noemen het ook wel push present. Ik las dat Kylie Jenner een Ferrari kreeg als push present! Een klein bedankje zullen we maar zeggen.

Overgewaaid vanuit Amerika

Net zoals zoveel dingen, komt ook deze “traditie” uit Amerika. Daar is het heel normaal dat een vrouw iets krijgt naar haar bevalling. Er zijn zelfs vrouwen in Amerika die haar man tips geeft wat ze graag zou willen als baargoud. Ik merk dat het hier in Nederland af en toe op duikt. Zoals bij die vriendin van mij, maar de meeste vrouwen hoor ik er niet over. De vrouwen die ik ken, hebben wel een aandenken aan hun kind in de vorm van armband of ketting met de naam van hun kind. Dit hebben ze dan niet specifiek voor de bevalling gekregen.

Wisselende reactie

Vrouwen reageren ook wisselend over het “moeten” krijgen van baargoud voor hun bevalling. De ene vrouw vindt het volstrekte onzin, terwijl de ander zo’n cadeau heel erg op prijs stelt. En dat maakt het lastig voor de man, want hoe weet je of jouw vrouw graag iets krijgt? Ik denk dat je als man dit op een slimme manier best wel aan je vrouw kan vragen. Niet in een directe manier, maar misschien aan de hand van deze blog. Wil jij als vrouw je man een tip geven, laat deze blog dan open staan en zeg iets in de trant van “Wat leuk dat vrouwen baargoud krijgen”. Hopelijk begrijpt hij de tip ;-)!

Wat is dan een mooi baargoud cadeau?

En dan komt de vraag, wat geef je dan als baargoud? Ik zie vaak dat er sieraden als baargoud gegeven worden. Armbandjes, kettingen en soms ook oorbellen. Maar het hoeft niet perse een sieraad te zijn. Een Ferrari kan dus ook. Nee hoor, geintje. De voorbeelden die ik voorbij zag komen waren voornamelijk sieraden of een mooie tas. Maar zoals met zoveel cadeaus kan je dus alle kanten op. Het belangrijkste van het cadeau is dat het blijvend is. Een blijvende herinnering aan het mooiste dat je hebt gekregen…. jouw kind.

Heb jij baargoud gekregen? En zo ja, wat was jouw cadeau dan? En wat vinden jullie van baargoud? Onzin of volkomen terecht? Ik ben erg benieuwd naar jullie mening.


Zwangerschap en cadeau foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond