Home » Waarom een tuinoverkapping? Waarom niet!

Waarom een tuinoverkapping? Waarom niet!

Waarom zou je een tuinoverkapping nemen? Eigenlijk is een betere vraag: waarom niet!? Er zijn letterlijk geen nadelen te verzinnen aan een overkapping, alleen maar voordelen! Benieuwd waarom ik zo enthousiast ben? Lees dan verder!

Waarom zou je een tuinoverkapping nemen? Eigenlijk is een betere vraag: waarom niet!? Er zijn wat mij betreft geen nadelen te verzinnen aan een overkapping, alleen maar voordelen! Benieuwd waarom ik zo enthousiast ben? Lees dan verder!

Nederland

Reden 1 is simpel: we wonen in Nederland. En in Nederland hebben we nu eenmaal Hollands weer, wat inhoudt dat het ook in de zomer regelmatig kan regenen.
Met een tuinoverkapping heb je een droge plek om te zitten. Daarnaast is het ook ideaal om er spullen onder te zetten die je liever niet nat ziet regenen.

Als je een ruime terrasoverkapping hebt kun je ervoor kiezen om er een hele loungeset onder te plaatsen, of een extra grote tuintafel met bijvoorbeeld acht stoelen. Het is heerlijk om die ruimte te hebben, geloof me!
Ook een buitenkeuken is ideaal om te plaatsen onder een terrasoverkapping. Mocht het lekker warm zijn, maar toch ook regenen, dan kun je toch lekker buiten koken én eten.

Waarde van je woning

Een tweede reden is dat je woning door de bouw van een terrasoverkapping meer waard wordt. Mocht je in de toekomst je huis willen verkopen, dan verdient een tuinoverkapping zichzelf vaak weer terug: je huis stijgt hiermee namelijk in waarde. Er zit natuurlijk wel verschil in de soort overkapping die je maakt. Ga je voor een zelfgeknutselde, simpele tuinoverkapping of kies je een mooie, degelijke aluminium terrasoverkapping. De zelfgeknutselde overkapping zorgt uiteraard niet of amper voor meerwaarde, maar de aluminium overkapping zéker wel!

Geen vergunning nodig

Wat goed is om te weten, is dat je voor het plaatsen van een overkapping geen vergunning nodig hebt. Je kunt dus zonder goedkeuringen je overkapping bouwen!

Gezond!

Ook voor je gezondheid heeft een terrasoverkapping voordelen! Dit had je vast niet verwacht, maar het is echt zo! Ten eerste filtert de overkapping namelijk de zonnestralen. Hierdoor kun je niet verbranden door de uv-stralen en ben je dus ook tijdens de warmste uren van de dag goed beschermd.
Ten tweede kun je in de winter langer buiten zitten en heb je het minder snel koud. De meeste mensen zitten in de winter niet buiten en krijgen hierdoor dus weinig frisse lucht. Door in de winter meer buiten te zitten, bouw je meer vitamines op. Daarnaast slapen mensen beter als ze meer frisse lucht krijgen en krijg je een betere weerstand.

En zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen aan een terrasoverkapping. Twijfel je dus of je er wel of niet voor moet gaan, dan kan ik kort zijn: ga er voor! Je zult er echt geen spijt van krijgen.


Uitgelichte foto van Verasol.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond