Home » Waarom een goede nachtrust voor kinderen zo belangrijk is

Waarom een goede nachtrust voor kinderen zo belangrijk is

Je wil natuurlijk dat het je kindje aan niets ontbreekt. Een leuke opgeruimde kamer, lekker veel speelgoed waar hij goed van kan leren en een fijn bedje om heerlijk in weg te dromen. Maar dan moet het met slapen wel lukken! Slapen is zo belangrijk, zowel voor de lichamelijke als voor de mentale gezondheid van je kind.

Nu is het zo dat veel kindjes niet goed kunnen slapen of niet snel in slaap vallen. Misschien is het kind bang voor het donker of bang om alleen te zijn. Misschien zijn er moeilijke tijden op school of pakt het kindje spanningen thuis heel snel op. Je wil in ieder geval dat als jij je kindje naar bed brengt, het ook de hele nacht lekker doorslaapt. Het kan zijn dat er bepaalde gewoontes in het gezin zijn waardoor je kind slecht slaapt, maar die makkelijk veranderd kunnen worden. Ga snel naar de tips die je in dit blog kunt lezen.

Weinig slaap

Voor kinderen is goed slapen essentieel. Te weinig slaap heeft als gevolg dat ze minder weerstand hebben en slechter leren. Ook groeien ze minder snel en zijn ze minder stabiel. De leerprestaties gaan achteruit. Dat wil je allemaal absoluut niet en daarom zijn een aantal regels belangrijk om te weten. Allereerst heel eenvoudig: zorg in de winter voor een goed winterdekbed en in de warme jaargetijden voor een lekker dekbed voor de zomer.

Tips

Laat je kind overdag lekker bewegen. Voldoende sporten en buiten spelen is heel belangrijk. Belangrijker dan binnen op de bank met een iPad. Dan na het avondeten lekker rustig laten worden met een leuk verhaaltje en een warm bad. Op die manier slapen ze als ze in bed liggen vaak lekker snel in. Zeker als het in de lente en de zomer buiten warm is onder een lekker koel zomerdekbed. Zorg ook voor een vast ritueel elke avond. Lees een verhaaltje voor, stop ze lekker in, geef ze een dikke knuffel en doe het licht uit. Baby’s hebben rust, reinheid en regelmaat nodig, maar grote kinderen ook. Net als wijzelf trouwens! Dus steeds op dezelfde tijd naar boven en onder je zomer dekbed. En elke ochtend weer op eenzelfde tijd opstaan met ook steeds weer dezelfde rituelen. Plassen, tandenpoetsen, wassen en aankleden.

Verder is uit onderzoek gebleken dat gevarieerd eten heel belangrijk is voor een betere nachtrust. En dat suiker zeker niet goed is voor een fijne slaap. Geef je kinderen geen cola, chocolademelk of suiker voor het naar bed gaan. Zorg ook voor een slaapkamer met de juiste temperatuur: niet te koud en niet te warm. Een goed dekbed voor de zomer of juist voor de winter hoort hierbij. En als je kindje ’s nachts vaak roept? Laat maar weten dat je er echt wel bent als er iets aan de hand is, maar dat je zelf ook wil slapen.

Slaap lekker!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond