Home » Waarmee kun je als gezin besparen? | 5 suggesties

Waarmee kun je als gezin besparen? | 5 suggesties

als gezin beparen op vaste lasten

Als ik naar mijn kinderen kijk, moet ik me haast in mijn armen knijpen. Het gezinsleven voelt voor mij als pure rijkdom. Rijk word je er alleen niet van, je loopt er eerder op leeg. Een prijs die ik graag betaal. Terugkerende kostenposten als luiers en de kinderopvangbijdrage doen desalniettemin toch altijd een beetje pijn. Wil je als gezin besparen op bepaalde kosten? Dat kan!

als gezin beparen op vaste lasten

Gratis boodschappen

Hoe je het ook wend of keert, er zullen boodschappen in huis moeten komen. Na de hypotheek en huur één van de grootste kostenposten voor een gezin. Dat de verschillende supermarkten hun eigen prijsniveau hebben, ligt voor de hand. Hier kun je als je wil al wat winst op behalen. Met cashbackacties word het helemaal leuk! Gratis boodschappen, wie wil dat nou niet?! Op sites als gratis.nl, Scoupy en kortingisleuk.nl vind je een overzicht van alle gratis artikelen. Je geld claimen is vaak een kwestie van een foto van de bon uploaden. Kleine inspanning, maximaal resultaat.

Huisdieren

Een huisdier brengt naast een hoop gezelligheid ook wat kosten mee. Dierenarts, trimmer en natuurlijk voeding. Uit ervaring weet ik dat het niet altijd verstandig is om hier op te bezuinigen. Sommige rassen hebben nu eenmaal ook echt rasvoeding nodig. Online bestellen kan een hoop schelen in de kosten. Tip:  Kattenvoer bestellen bij Brekz.nl

Zuinig autorijden

Onze auto maakt het meest korte ritjes. Hij wordt dan ook voornamelijk gebruikt om de kinderen weg te brengen en op te halen en om boodschappen te doen. En dat is duur! Optrekken, gas geven, remmen, optrekken enz enz. De man des huizes heeft er een sport van gemaakt om zo lang mogelijk met een volle tank te doen. Bij elke tankbeurt worden de kilometerstanden keurig bijgehouden. Lange stukken naar familie worden volgens het nieuwe rijden gereden. Je rijgedrag heeft echt direct invloed op je brandstofkosten. En nee, je gaat er niet slapend rijk van worden. Maar in het kader van alle beetjes helpen voor de toekomstige studiekosten van junior…

Energie vergelijken

Abonnementen op kranten en tijdschriften worden door de meeste mensen van tijd tot tijd kritisch bekeken. Ook op vaste lasten als je zorgverzekering en energie kun je echt (bespaar)meters maken. Zo aan het eind van het jaar worden we allemaal fijntjes herinnerd dat overstappen van zorgverzekering mogelijk is. Vorig jaar stapte ik niet over, maar paste wel mijn pakket aan mijn huidige situatie aan. Dit scheelt me nu een paar tientjes per maand. Maar met een energieleverancier lijken we een meer innige band te hebben. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat overstappen gedoe is. Energie vergelijken is tegenwoordig juist heel makkelijk.

Kleding

Soms voelt het net of ze naar bed zijn gegaan en een kledingmaat groter wakker zijn geworden. Hoe ouder ze worden, hoe minder vaak ze een nieuwe garderobe nodig hebben, maar de kleintjes vliegen er doorheen. Een complete garderobe is dan ook meteen een hele hap uit je budget. Tweedehands kopen scheelt natuurlijk enorm. En dan niet kledingstuk voor kledingstuk, maar meteen een pakket. Op Marktplaats staan er een heleboel. Het is echt de moeite waard om te zoeken naar een pakket waarmee je meteen een mooie basis legt. Wat je mist vul je gewoon aan met items uit de winkel. Die je vervolgens zelf weer in een pakket kunt aanbieden als je kind er uit gegroeid is. Of ruil deze via een site als KrijgdeKleertjes.

Cadeautjeskast

Loop je tegen een onwaarschijnlijk mooie aanbieding aan voor speelgoed of andere geliefde spullen? Ook al heb je niet meteen een bestemming, kopen! Door ze te bewaren heb je altijd een cadeautje achter de hand. Zo kun je ook makkelijk alvast het hele jaar door sparen voor de relatief duurdere December maand.

Tweedekansjes

Tot slot wil ik nog tweedekansjes als bonustip geven. Dit zijn geretourneerde artikelen die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden, maar wel in nieuwstaat zijn. Coolblue heeft bijvoorbeeld een hele sectie hiermee ingericht. Kortingen kunnen oplopen tot ongeveer €50,00. Nu worden electronische producten sowieso al vaak met kortingen aangeboden. Of dat een optie is die de moeite waard is, moet je op dat moment dus bekijken.

Als gezin besparen? Het kan!

Iedereen heeft vaste lasten, maar als gezin kunnen deze nog meer oplopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hierop te besparen. Dit kan oplopen van een paar duppies tot een paar honderd euro op jaarbasis.

Foto geldboompje via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond