Home » Waar moet je op letten bij de aankoop van een wasmachine?

Waar moet je op letten bij de aankoop van een wasmachine?

Ben je op zoek naar een wasmachine en zie je door de bomen het bos niet meer? Begrijpelijk, want de keuze is enorm! Gelukkig ben ik hier om jou te helpen. Bij een wasmachine zijn er een aantal punten waar je op moet letten. De belangrijkste nemen we hier samen met je door.

Ben je op zoek naar een wasmachine en zie je door de bomen het bos niet meer? Begrijpelijk, want de keuze is enorm! Gelukkig ben ik hier om jou te helpen. Bij een wasmachine zijn er een aantal punten waar je op moet letten. De belangrijkste nemen we hier met je door.

Als beste getest

Om te beginnen is het natuurlijk heel verstandig om wasmachines te vergelijken. Gelukkig hoef je dat niet zelf te doen: op de website van Populair Product hebben ze uitgebreide informatie en houden ze continu bij wat de beste wasmachines zijn, tegen de beste prijs natuurlijk. Deze website kun je trouwens raadplegen voor al je witgoed aankopen: ideaal om er zo zeker van te zijn dat je een goede aankoop doet.

De trommel grootte

Het is verstandig om te bedenken hoe groot je de trommel van de wasmachine wil hebben. Bij een groot gezin is een grote trommel wellicht handig, maar bij een normaal gezin is de vraag of je iets hebt aan een grote trommel. Je wast kleren gescheiden en de vraag is of je een extra grote trommel dan wel vol krijgt.
Een handige tip: Mocht je voor een grotere trommel gaan, dan is het wel zo handig dat je hier je droger (als je die gebruikt) ook op afstemt. Het is natuurlijk vervelend als je niet alle was in je droger kunt doen omdat die een kleinere trommel heeft dan je wasmachine.
De meest gangbare maat van de trommel is 7 tot 8 kilogram, maar je kunt dus ook gaan voor een trommel waar je 9 kilogram of zelfs 10 kilogram was in kwijt kunt.

Energielabel van de wasmachine

Dat je was lekker schoon wordt is natuurlijk belangrijk en het uiteindelijke doel, maar het is wel zo fijn als je energierekening niet door het dak gaat daardoor. Let dus altijd op het energielabel van een wasmachine. De nieuwere machines hebben allemaal een A+ label, maar wasmachines kunnen een waardering krijgen tot A+++.

Geluidsniveau

Stel dat je wasmachine op de zolder staat, waar ook iemand slaapt, dan is het slim om te letten op het aantal decibel. Het geluidsniveau van wasmachines kan nogal verschillen namelijk. Iedere wasmachine heeft een eigen geluidsniveau op het gebied van wassen en op het gebied van centrifugeren. Dit laatste maakt altijd meer geluid dan het wassen. De meeste goede machines zitten rond de 50 dB met wassen en rond de 75 dB met centrifugeren.

Je oude wasmachine

Wanneer je eruit bent welke wasmachine het wordt, kun je kijken waar je de beste prijs kunt vinden. Let hierbij ook erop of het bedrijf waar je hem koopt jouw oude wasmachine direct meeneemt. Dat scheelt een hoop gedoe met zelf wegbrengen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond