Home » Waar moet je op letten voor een kindvriendelijke vakantie?

Waar moet je op letten voor een kindvriendelijke vakantie?

Mama & ik challenge

Als je eenmaal kinderen hebt, kijk je waarschijnlijk anders tegen een vakantie aan. Dingen die voorheen van levensbelang waren, maken plaats voor andere selectie criteria. Volkomen normaal en begrijpelijk. Heb je kinderen en wil je de vakantie voor hun, en daarmee ook voor jezelf, fijn maken? Neem dan de volgende punten mee bij het selecteren van je vakantiebestemming.

Soort vakantie

De allereerste vraag die ik mezelf zou stellen is wat voor soort vakantie past bij de samenstelling van je gezin. De Man en ik hebben een dikke liefde voor citytrips met veel cultuur, maar daar doen we onze kinderen echt geen plezier mee. Wat vinden jullie leuk? Is het op wintersport, een strandvakantie of toch campings Spanje met waterpark & glijbanen? En zo ja, wil je dan neerstrijken op een camping en af en toe een uitstapje in de buurt doen of juist een actieve vakantie? Wat past bij jullie en de leeftijd van de kinderen?

Kindvriendelijke accommodatie

Wat mij betreft staat of valt een kindvriendelijke vakantie wel met de accommodatie. Of het nu een huisje in Nederland is of een camping Spanje maakt eigenlijk niet uit. Zolang deze voorzien is op de aanwezigheid van kinderen is er niets aan de hand. Wij hebben zowel in huisjes, in een caravan als in een tent vakantie gevierd met kinderen en het is, ongeacht waar je in verblijft, gewoon fijn om een aantal dingen voor handen te hebben. Denk aan een kinderstoel voor de kleinste, kinderbestek en een omgeving waarin ze zichzelf niet in gevaar kunnen brengen.

Verder kun je nog kijken naar de voorzieningen in de buurt. Als je op een park of camping zit kun je denken aan een zwembad, speeltoestellen en de aanwezigheid van een winkeltje om maar iets te noemen. Waar je ook naar kunt kijken op een camping is hoe de kampeermiddelen kunnen staan. Ervaring heeft mij geleerd dat bijvoorbeeld een veldje heel fijn is voor kinderen. Ze vinden snel aansluiting en jij kan ze makkelijker in de gaten houden.

Hoe ver op vakantie

Ook de afstand is natuurlijk erg belangrijk. Hoe doen je kinderen het normaal gesproken in de auto? Als dat normaal prima gaat, kun je best een flink eind rijden. Uiteraard bereid je jezelf goed voor met vermaak en lekkers voor in de auto en voldoende stops onderweg. Zie het moment dat je thuis de deur achter je dichtdraait als de start van de vakantie. Het is een mindset trucje om de reis aangenamer te maken. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen.

Kindvriendelijk vakantievieren

Een kindvriendelijke vakantie is een vakantie waar er voldoende te doen is voor een kind. Daarmee doel ik niet eens specifiek op de aanwezigheid van animatie, maar meer op bijvoorbeeld genoeg ruimte om te ravotten, wandelen en te spelen. Een omgeving waar je kind ook echt kind kunt zijn. Waar er meerdere kinderen zijn en waar je niet raar wordt aangekeken als je peuter dwars gaat doen. Een vakantieverblijf waar jullie je echt welkom voelen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond