Home » Waar moet je allemaal op letten bij het ontwerpen van een geboortekaartje?

Waar moet je allemaal op letten bij het ontwerpen van een geboortekaartje?

Spannend! Een geboortekaartje uitkiezen voor de kleine. Maar, wat zijn nu belangrijke aandachtspunten? We vertellen het je graag!

Spannend! Een klein bundeltje geluk is onderweg naar een nieuwe bestemming. Niets is fijner dan thuiskomen. Na (hopelijk) een gezonde en succesvolle zwangerschap, is het tijd om dit nieuws met de wereld te delen. En hoe doe je dit nu beter dan met een traditioneel geboortekaartje? Een geboortekaartje ontwerpen is fijn om te doen omdat het een kans is om je nieuwe baby aan al je vrienden en familie te laten zien. Je kunt een ontwerp kiezen dat je persoonlijke stijl weerspiegelt en je kunt alle belangrijke details over je nieuwe wonder toevoegen. Kortom: een mooie gelegenheid om creatief te zijn en een aandenken te creëren wat nog lang gekoesterd zal worden. Maar, wat zijn nu belangrijke aandachtspunten? We vertellen het je graag!

De look & feel

De eerste belangrijke stap is om na te denken over de algemene look & feel die je voor het kaartje wilt. Er zijn heel veel verschillende stijlen en thema’s mogelijk, dus je mag de tijd nemen om iets te vinden wat helemaal bij jullie past! Kies bijvoorbeeld geboortekaartjes voor jongens en creëer een stoere look door te kiezen voor een geboortekaartje op écht berkenhout. Of denk voor jouw toekomstige babymeisje aan een romantisch thema met hartjes in de vorm van een regenboog of bloem. Kies een mooi kleurenpalet, voeg eventueel wat gave clip-arts toe en binnen no-time heb je een one-of-a-kind geboortekaartje!

Essentiële informatie

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het ontwerpen van je eigen geboortekaartjes. Je wilt natuurlijk dat deze helemaal perfect is! Ondanks dat je nog niet alle essentiële informatie zoals de naam, geboortedatum en het gewicht van de baby kunt neerzetten, kun je wel nadenken over de andere informatie op de kaart. Misschien wil je er wel een foto of een speciale boodschap van jullie als trotse ouders bijvoegen. Wat je ook kiest, het is altijd de juiste keuze zolang het bij jullie eigen smaak past.

Ontwerp je geboortekaartje

Tijd voor het leukste onderdeel van dit gehele proces. Of, misschien wel het moeilijkste deel, want het kan best ingewikkeld zijn om zelf een geboortekaartje samen te stellen. Geen zorgen! Als je eenmaal een goed idee hebt van wat je wilt, begin dan met het doorbladeren van voorbeelden of werk samen met een online designer om een aangepaste aankondiging te maken die je nieuwe komst perfect vastlegt. Vaak kun je er in een online-editor voor kiezen om je kaartje zelf te maken of je kunt kiezen voor een bestaand kaartje die je zelf kunt aanpassen met eigen tekst. Wil je graag de kwaliteit, formaat en papierkeuze zelf beoordelen? Kies dan voor een proefdruk. Een echte afdruk van jullie ontworpen kaartje als proef op de deurmat!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond