Home » Waar let ik op bij het kiezen van een energieleverancier?

Waar let ik op bij het kiezen van een energieleverancier?

Waar let ik op bij het kiezen van een energieleverancier?

Ik ben zo iemand die jaarlijks kijkt naar bepaalde abonnementen. Denk aan een tv- en internetabonnement bijvoorbeeld: het loont echt om jaarlijks te bekijken of je een nieuwe korting kunt krijgen of kunt overstappen naar een andere aanbieder. Ieder jaar regel ik weer een korting op mijn internet abonnement, terwijl ik niet overstap en al 15 jaar bij dezelfde aanbieder zit. Zo ook met met mijn energie contract: ieder jaar opnieuw bekijk ik weer wat voor mij de beste energieleverancier is.

Goed om te weten is dat ik echt niet zomaar ‘blindelings’ voor de goedkoopste aanbieder ga. Ik neem namelijk meer mee in mijn overweging bij het overstappen, bij alle contracten die ik heb. Maar in deze blog ga ik je vertellen waar ik op let bij het uitkiezen van een energieleverancier.

Groene stroom en gas

Om te beginnen vind ik het belangrijk dat mijn energieleverancier milieubewust is. Ik let zelf goed op als het aankomt op het milieu: onze kinderen en kleinkinderen moeten nog een flinke tijd doen met ‘deze wereld’, dus beter zijn we er zuinig op. Wat betreft mijn leverancier voor gas en stroom kies ik dus altijd voor een groene leverancier. Hiermee draag ik mijn steentje bij aan een beter klimaat.

(Welkomst)korting en prijzen

Op de tweede plaats let ik op de kosten voor het gas en de stroom. Ik vind het natuurlijk belangrijk dat ik niet teveel betaal. Bij voor leveranciers krijg je een korting. Meestal in de vorm van een welkomstkorting, maar soms ook in de vorm van stapelkorting. Dit laatste houdt in dat je steeds meer korting krijgt naargelang je klant blijft.

Naast een leuke korting zijn de prijzen natuurlijk belangrijk. Je kunt als klant alleen besparen op de leveringskosten. Van je totale energierekening zijn die leveringskosten ongeveer 35 procent. Alle andere kosten zijn volledig gelijk bij alle leveranciers. Maar binnen die 35 procent kun je nog heel wat centjes besparen, dus goed om het even uit te zoeken!

Contractduur

Let goed op de contractduur waar je voor kiest. Meestal krijg je lagere prijzen als je een contract langer laat lopen. Dit is een keuze die je zelf maken moet: het kan zijn dat je hiermee voordeliger uit bent, maar het kan ook zijn dat je duurder uit bent als de gas en licht prijzen net dalen terwijl jij nog twee jaar je contract uit moet zitten. Je kunt uiteindelijk altijd je contract afkopen, maar hiervoor betaal je dan een boetebedrag.

Tot zover de punten waar ik het meeste op let bij het overstappen van energieleverancier. Ik ben benieuwd waar jij op let bij het maken van een overstap. Laat het hieronder weten in de reacties!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond