Home » Waar is dragen niet toegestaan? ▪ draag(dins)dag

Waar is dragen niet toegestaan? ▪ draag(dins)dag

waar is dragen niet toegestaan

Dat je in Nederland je kind niet dragend in de auto mag vervoeren, is je waarschijnlijk wel bekend. Maar naast de auto zijn er nog andere plekken waar je je kindje niet mag dragen. Als je een dagelijkse drager bent, ben je het dragen waarschijnlijk zo gewoon dat je er mogelijk niet bij stilstaat. Als je het niet weet, kun je bij een dagje uit voor onwelkome verrassingen komen te staan. Maar waar is dragen niet toegestaan dan?

waar is dragen niet toegestaan

Waarom je niet overal mag dragen

Dat ga ik je vertellen, maar eerst waarom dragen soms niet mag. Meestal is het een kwestie van veiligheid. Niet alleen de veiligheid van jezelf en je kind, maar soms juist de veiligheid van de omgeving waar je bent. Als je van plan bent één van de volgende gelegenheden te bezoeken, is het handig om vooraf de website te raadplegen en/of telefonisch contact op te nemen.

Waar is dragen niet toegestaan:

Museum

In de meeste musea mag je je kind niet op de rug dragen. Het maakt dan niet uit of je een drager of doek gebruikt. Rugdragen mag niet omdat je geen zicht hebt op eventuele grijpgrage handjes van je kindje. Buik of heup dragen mag daarom vaak wel. Maar ook hierop zullen er misschien uitzonderingen zijn, dus neem voor je bezoek vooral contact op met het betreffende museum.

Tip: als een rugtas niet toegestaan is, mag je ook niet rugdragen!

Vliegtuig

In het vliegtuig mag je in principe wel dragen. Alleen tijdens het landen, stijgen en turbulentie moet je kindje of in een eigen stoel of bij jou op schoot in een speciale kindgordel.

Tip: als jij je gordel om moet doen, moet je kindje dat ook en mag hij/zij niet in de drager.

Zwembad

Er bestaan speciale draagdoeken, zogenaamde aquaslings of aquacarriers, om met je kindje onder de douche te gaan of samen te zwemmen. En toch is het in sommige zwembaden niet toegestaan. Als jij een ongeval krijgt en kopje onder gaat, neem je je kindje mee. Ook bemoeilijkt een waterdrager een eventuele reddingsoperatie. Bij dit soort rampscenario’s wil je niet lang stilstaan, maar dat is wel waarom het in sommige zwembaden niet mag.

Lees ook: Kunnen zwemmen met drie kinderen dankzij de AquaCarrier

Pretpark

Mits er geen vereisten worden gesteld voor wat betreft de lengte van je kind, mag je bij Disney World in sommige attracties wel dragen. Maar dit is lang niet overal het geval.

Tip: maak gebruik van de baby switch. Je hoeft maar één keer in de wachtrij en beide ouders kunnen dan om en om in een attractie.

Stemmen

Stemmen moet je alleen doen, dat is één van de regels. Een logische ook trouwens. Je zou zomaar anders beïnvloed of erger nog gedwongen kunnen worden tot een keus waar je niet achter staat. Sommige toezichthouders zien daar streng op toe. Sommige iets te streng en in dat geval mag je dus ook niet dragend stemmen.

Op de fiets

Over dragen op de fiets zijn de meningen verdeeld. De wet niet trouwens; het mag niet! In dit artikel van Liefdevol Dragen kun je uitgebreid lezen waarom dragen op de fiets niet mag.

De kinderwagen of buggy (als alternatief) meenemen kan trouwens ook niet altijd. Bij het Anne Frank huis bijvoorbeeld zijn die niet toegestaan en ook niet handig. En ook bij Aquatopia in Antwerpen mag je niet naar binnen met de kinderwagen. Maar in tegenstelling tot de plekken die ik eerder noemde, wordt dragen daar juist wel gewaardeerd. Nog even dit; Buikdragen tijdens het koken is een moment waarop je dat beter niet kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan rondvliegende spetters. Niemand die het je verbiedt, wel afraadt. Rugdragen is een veiliger alternatief.

Is het jou weleens gebeurd dat je ergens was waar je je kind niet mocht dragen?

Foto moeder die haar baby draagt via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond