Home » 5 Vreemde draagtermen uitgelegd die je daarna nog net zo vreemd zal blijven vinden

5 Vreemde draagtermen uitgelegd die je daarna nog net zo vreemd zal blijven vinden

vreemde draagtermen uitgelegd waaronder een natursutten speen

Heb je iemand die graag draagt in je (online) vriendenkring? Dan zie je misschien hier en daar termen voorbij komen die niet meteen een belletje doen rinkelen. Ook op de dinsdag vliegen hier soms wat termen voorbij. Ik sta er niet altijd bij stil, maar sommige zaken zijn voor de mensen die (nog) niet thuis zijn in het dragen op z’n minst opmerkelijk te noemen. Een doekenreis bijvoorbeeld. Wat is dat nu weer? Of sleepydust en stashshots. Speciaal voor de lezers die zich dat afvroegen vandaag een beetje uitleg. Hierna zal het soms niet minder vreemd zijn trouwens. Wat verwacht je anders van lui die met veel liefde hun kind omknopen?!

Poppetjes op doeken

Geen term, maar vreemd is het wel. Een mooie foto van een draagdoek komt voorbij op je tijdlijn. Maar wat is dat nou? Eén of ander object siert ook de foto. Vaak is het een stuk random speelgoed. Als je geluk hebt een mooie peggdoll. Ik begreep het nooit. Tot ik een keer probeerde om een foto van een draagdoek te maken. Toen viel het kwartje keihard. Geen idee hoe het werkt, maar door iets kleurrijks op of naast de doek te leggen is de foto kleurechter. Ik gebruikte hier een wenskaart en zie zelf het verschil…

Kleine grote kanttekening: de foto’s zijn op verschillende plekken in huis gemaakt, maar zo groot kan het verschil wel degelijk zijn. De bovenste foto is kleurecht.

Gewonnen? En toch zelf moeten betalen?

Iets winnen is tof, dat ben je wel met me eens toch? Iets gratis ontvangen omdat het lot je goedgezind is geweest. Ik teken ervoor! En als ik je nu eens vertel dat je iets kunt winnen, daarvoor moet betalen en daar nog blij mee bent ook? Echt waar! Het zit zo: van sommige doeken worden maar een paar gemaakt. Om één te bemachtigen is enkel de portemonnee trekken niet genoeg. Ook het recht van de snelste zijn vervalt prompt. Het is een kwestie van geluk hebben. Het geluk hebben dat jij die draagdoek mag kopen. Je wint dan een zogenaamde invoice. Dat laatste mag je weer snel vergeten hoor. Alles wat uiteindelijk telt is dat de gelukkige winnaar een prachtdoekie aan zijn stash mag toevoegen. Waar hij zelf voor heeft betaald. En reteblij mee is. Op de stash kom ik trouwens zo nog terug. Beloofd!

Lees ook: Op zoek naar een klein cadeau voor iemand die draagt? Ik geef je meer dan 10 toffe suggesties!

Natursutten

Ok, ik wist niet dat ze zo heetten. Je ziet deze lelijke geelbruine speentjes voornamelijk bij kindjes in de draagdoek voorbijkomen. Nou ja speentje…  Dat ze groot zijn is een feit, het lelijke slechts mijn persoonlijke mening. Een natursutten fopspeen bestaat uit 1 stuk, is handgemaakt en van 100% natuurrubber. Hygienischer en zachter ga je ze niet vinden. Als wannabe bewuste moeder heb ik tijdens de zwangerschap 1 voor Sem gekocht. Toen ik het hem voor het eerst indeed schrok ik me rot. Kon hij wel ademhalen? Later heb ik ontdekt dat het echt de bedoeling is dat het schild het neusje aanraakt. Net zoals tijdens de borstvoeding gebeurt eigenlijk. Overigens heb je ze ook in vlindervorm. Deze heb ik laatst cadeau gehad en bevalt iets beter.

Huilpiek? In de doek met een natursutten fopspeen!

Doekenreis

Een doekenreis? Wat zeggie? Wat moet je daar nu weer van maken? Bij een reisje kunnen we ons allemaal wel iets voorstellen. Van zonovergoten strandjes tot misschien wel een tentje opslaan op een Hollandse boerencamping. Maar een doekenreis? Ik ga het maar gewoon zeggen: Je stuurt je draagdoek of soms draagzak op reis! Dat is het. Niet meer en niet minder. En nu niet in lachen uitbarsten, het heeft echt een doel. Ja ja, namelijk het zachter maken van een doekje. Sommige draagdoeken zijn door de stof waarvan ze gemaakt zijn erg stug. Als je zelf bijvoorbeeld niet vaak genoeg draagt, wordt je draagdoek misschien niet zacht genoeg naar je zin. Ook in het geval je in de luxe positie verkeert meerdere doeken (en daar is de stash weer, nog heel even geduld) te hebben kan het zinvol zijn om iemand anders tijdelijk blij te maken met jouw draagdoek. Na een reis langs een aantal enthousiaste draagmama’s keert de doek boterzacht weer terug. Jij blij en zij blij.

Lees ook: Je baby dragen duur? Niet met deze budgettips voor draagdoeken!

Stashshot

Stashshot klinkt hartstikke illegaal vind je niet? Het zal voor sommigen confronterend zijn, maar een straf staat er echt niet op. Het is trouwens geen zelfstandig naamwoord, maar een werkwoord. Een stashshot beleef je. Bij voorkeur op zondag. #stashshotsunday Daarom!  Zoals ik al zei, een straf staat er niet op. Hooguit over de knie bij manlief (brr). Er zijn zelfs verschillende levels te behalen. De colour coördinated stashshot is toch wel het hoogst haalbare. Die maken psychiaters broodeloos. Want kijk dan. Kijk dan! Helemaal zen word ik er van. Jij gaat straks ook lekker slapen hoor.

Foto’s zijn eigendom van draagconsulent Shanna, Judith en Elisa

En over slapen gesproken…. dat wat je zojuist bij het naar bed brengen van je kinderen wenstte dat ze in overvloed zouden hebben, dat is nou sleepydust.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond