Home » Vreemde draagtermen #2 | Op de engelse toer

Vreemde draagtermen #2 | Op de engelse toer

Draagterm van loom tot bloom

Eerder schreef ik al een uitleggende blog over een paar vreemde draagtermen. Die na uitleg eigenlijk nog steeds hartstikke vreemd zijn, maar dat terzijde. Vond ik leuk om te doen, dus hierbij een vervolg. Alleen dan de engelse variant. De draagwereld is erg internationaal met een geheel aan eigen termen. Waarvan een aantal engelse. Een taalpurist ben ik niet, maar eerst probeerde ik wel zoveel mogelijk engels te vermijden. Nu durf ik soms weleens wat in mijn teksten te stoppen. In deze blog gaat dat even net iets meer zijn. Dus cut me some slack.

Slack

Kon dit bruggetje naar de eerste term niet laten, ghehe. Slack dus. Dat wat erg welkom is in de engelse uitdrukking, is in de doek juist niet de bedoeling. Teveel slack in je doek betekent dat hij niet goed gespannen is. Er is teveel speling kun je ook wel zeggen.

Van loom tot bloom

Net zoals tussen een nieuwe ongewassen en een daarna gewassen doek. (En hoppa weer een mooi bruggetje.) Een nieuwe doek ontvang je vaak in loomstate. De draden moeten zich nog zetten en het is erg belangrijk dat je deze doeken daarom eerst wast. Hoe de doek er hierna uitziet is bijna een metamorfose. Dik en fluffy; de bloomstate.

Draagtermen van loom tot bloom
Fotorechten: Miloves Sling

Nubs en slubs

Geen borstklopperij over bruggetjes en alinea’s die mooi aansluiten. Wel mijn persoonlijke favoriet de nubs en slubs. Veelal linnen en wolletjes hebben oneffenheden die zo genoemd worden. Waar ik alleen meende dat het één betekenis had, zijn het wel degelijk twee termen. Sanne to the rescue: “Het zijn twee verschillende dingen. Een is ‘haaltjes’, andere ‘bultjes’.”

Squish

Er zijn van die woorden die je jeuk bezorgen. Kun je niets aan doen, het is zo. Ik heb dat met squish. Ik heb hierbij de associatie met een octopus. Lange tentakels die achter je aan komen enzo. Maar goed… het is een baby. Een lief schattig pasgeboren baby’tje. Geboren om gedragen te worden. ♥
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond