Home » De 10 belangrijkste vragen uit het leven van mijn kinderen

De 10 belangrijkste vragen uit het leven van mijn kinderen

Vragen stellen, je kan er maar beter druk mee zijn. Dat denken mijn kinderen in elk geval wel. Soms is het echt een tsunami van vragen die ik niet bij kan benen. Ben ik bezig om een antwoord op vraag twee te formuleren, zijn ze al bij vraag vijf. Het is heus ergens goed voor dat weet ik. En meestal nog vermakelijk ook. Er zijn een aantal vragen die hier bijna dagelijks gesteld worden. Herken jij ze ook?

De 10 belangrijkste vragen uit het leven van mijn kinderen

 

Wat gaan we eten?

Elke.dag.weer. Op zich logisch natuurlijk, eten doe je ook elke dag.

Ik: Hai Mila, hoe gaat het? Heb je een leuke dag gehad? Mila: Wat gaan we eten?

Hoeveel (vul om het even iets in) heeft hij gehad?

Stel je eens voor dat je minder krijgt dan een ander. Kan echt niet. Snap ik heus!

Mag ik zonder jas naar buiten?

Hoe leg je Eén zwaluw maakt nog geen zomer uit aan een vijfjarige? Niet he? Jammer.

Moeten we al naar bed?

Ik geef het toe, ik ben niet met alles heel consequent. Maar als er één ding vast staat hier in huis, is dat we na het eten meteen naar boven gaan. Toch kun je het voor de zekerheid nog maar eens vragen. Blijkt.

Maar waarom mag het niet?

Omdat ik het zeg reken ik nog steeds goed.

Wat is dat?

Met Bas achterop de fiets heb ik soms geniale gesprekken.

Bas: Wat is dat? Ik: Wat is wat? Bas: Weet ik niet.

Hij wil van alles, de hele dag door, weten wat het is. Ook van bekende dingen. En oh wee als je antwoord niet overeen komt met de vorige keer. Fascinerend eigenlijk wel.

Mag ik televisie kijken?

De vraag waarvan je bij het opstaan al weet dat hij gaat komen.

Zelve!

Vergis je niet. Deze is wel een vraag, alleen verpakt als voldongen feit. De tijd van zelf is al lang bezig, maar heeft een nieuw niveau bereikt. Het is niet snel en meestal ook niet handig. Maar o zo leuk! Meestal dan. 😉

Vind je het mooi?

Deze refereert dan aan een tekening, haar zelfgekozen outfit of een gezongen liedje. Ik vind het soms oprecht lastig om hier een antwoord op te geven. Moet ik eerlijk zijn of juist niet? Wat betreft de zangkunsten heb ik besloten meedogenloos eerlijk te zijn. Geen Idols achtige taferelen hier. In een tekening zie ik altijd iets moois en als het gaat om kleding ligt het er aan waar we heen gaan. Maar goed, blijft lastig.

Ahhh, moet dat?

Kennelijk wel, anders had ik het niet gezegd. Sarcasme is gelukkig nog niet besteed aan mijn kinderen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond