Home » Speelgoed voor een baby van zes maanden #2 De kinderboeken hoek

Speelgoed voor een baby van zes maanden #2 De kinderboeken hoek

mamalou blogt

Ik zie echt het nut in van voorlezen aan een baby. Daarom vind ik het best erg om toe te geven dat ik Bas niet zo vaak voorlees als dat ik graag zou willen. Zodra Mila was geboren ben ik begonnen met voorlezen.  Elke avond las ik één of meerdere boekjes voor. Geen idee of het daardoor kwam dat ze er snel bij was met praten, maar het heeft haar in elk geval geen kwaad gedaan. Ze is tot op de dag van vandaag helemaal gek van boekjes.

Bas komt er tot nu toe redelijk bekaaid vanaf. Hij pikt soms een verhaaltje mee als ik aan Mila voorlees. Ook zij “leest” soms iets voor aan hem. Maar er echt voor gaan zitten met hem voor het slapengaan gebeurt zelden meer. Daar komt verandering in! Ik heb al een paar boekjes liggen voor hem en we zijn naar de bibliotheek geweest voor nog meer variatie.

 

 

Voorlezen aan een baby

Samen met boekjes bezig zijn is gezellig én het is belangrijk er al mee te beginnen als je kindje nog heel klein is.

Dat is het uitgangspunt van Boekstart. Verder zijn ze van mening dat door samen een boekje te lezen je de band met je kind versterkt en je hiermee werkt aan de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind. Wat Boekstart precies is? Een organisatie die het voorlezen aan baby’s, dreumessen en peuters wilt stimuleren. Dit doen ze onder andere door het uitreiken van het Boekstart koffertje. Deze krijg je als je je kindje lid maakt van de bibliotheek. Zowel het lidmaatschap als het koffertje zijn gratis. In het koffertje zitten standaard twee boekjes. Wij ontvingen een stoffen boekje van Gonnie de gans en een Gouden Boekje. Super leuk dat de Gouden Boekjes ook in blokboekjes vorm te verkrijgen zijn.

Met zoveel leuke boekjes in huis voor een baby, is het een koud kunstje om van het voorlezen aan Bas een dagelijks ritueel te maken.

 

 

Het vrolijke voorleesboek van Kikker

Als kraamcadeau ontvangen en tot nu toe nog niet gebruikt. Mila heeft de Dikkie Dik versie en beleeft veel plezier aan de korte verhaaltjes. De reden dat ik hem nog niet heb gepakt is dat hij best groot en zwaar is. Voorlezen aan een baby van zes maanden doe ik bij voorkeur voor het slapen gaan en tijdens het borstvoeden. Tenminste… zo heb ik dat bij Mila gedaan. Soms duurt het even voor je beseft dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Zo ook in dit geval.

Hallo Baby

Nog zo’n geweldig kraamcadeau! Dit contrastboek is te gebruiken vanaf de geboorte. De baby zal het fijn vinden om naar je te luisteren en de grote tekeningen in sprekende en contrastrijke kleuren zoals zwart, rood en wit zullen ze geweldig vinden. Bas wel althans. Onderaan het boekje zit een een interactieve speelbalk. Hoe ouder je kindje, hoe leuker dit stukje gaat zijn. Tot nu toe drukte en draaide ik zelf aan de knoppen, ik merk dat Bas het nu steeds interessanter vind om zelf te doen. Het gaat steeds beter en grote zus laat ook vaak zien hoe het moet. Al doende leert men, toch?

Kiekeboe

Dit boekje hebben we mogen testen voor Gaaf voor Kinderen en we hebben hier al veel plezier aan beleefd. Momenteel pak ik dit boekje, naast een stoffen boekje van Pauline Oud, het meest. Allerhande dieren komen voorbij in dit flapjesboekje met aan het eind een leuke verrassing. Het formaat vind ik perfect voor een boekje voor het slapen gaan. Zelfs Mila vraagt er nu en dan om. Verstoppertje spelen is namelijk haar grootste hobby.

Misschien heb je je afgevraagd waarom het woord speelgoed in de titel voorkomt terwijl het over voorleesboekjes gaat. Allereerst heb ik dat gedaan omdat deze blog onderdeel is van een serie blogs. En omdat veel boekjes voor baby’ s ook echt een beetje speelgoed zijn. Denk maar aan knisperboekjes, een interactieve speelbalk zoals bij Hallo Baby, badboekjes en buggy boekjes. Met voorlezen aan een baby kun je dus spelenderwijs beginnen.

Al verschenen en nog te verschijnen in deze reeks:

Speelgoed voor een baby van zes maanden #1 Plastic fantastic
Speelgoed voor een baby van zes maanden #3 Ballen voor baby’s••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond