Home » Voorleesboek met illustraties van patchwork: Bzzz in het bos

Voorleesboek met illustraties van patchwork: Bzzz in het bos

Een vast onderdeel van ons avondritueel is naast onder andere stoeien met papa en tandenpoetsen ook voorlezen. Het is het laatste wat we doen voor de nachtkusjes en een heel belangrijk onderdeel. Ik kijk dan ook altijd uit naar toffe aanvullingen voor onze boekenkasten. Met Bzzz in het bos van Janet Bolton kan ik met recht zeggen dat ik dat heb gevonden. Dit boek is een uniek zoek- en vindboek dat gemaakt is op basis van patchworkillustraties. Heel bijzonder!

Janet Bolton

De schrijfster van het boek, Janet Bolton, is al lang bekend als textiel artiest. Van lapjes stof maakt ze de mooiste kunstwerken. Ze heeft hier al diverse boeken over op haar naam staan. In deze recensie lees je alles over haar laatste titel; Bzzz in het bos.

Lees ook: Ik lees voor uit; Het boek zonder tekeningen

Op de kaft

Een kleine bij is haar vriendjes kwijt
en kan ook de weg naar huis niet vinden.
Misschien kunnen de dieren in het bos helpen.
Zoek je mee?

Bzzz in het bos

Het eerste wat opvalt aan dit boekje is de kaft. Niet alleen de illustraties, maar zeker ook het materiaal. De matte kaft is gevuld waardoor hij heel dik en stevig aanvoelt. De pagina’s zijn van stevig karton gemaakt waardoor ik gerust kleine handjes zelf durf te laten bladeren.

Niet alleen de kaft is opvallend. De illustraties lijken zo van een patchworkkleed af te komen. In feite is dat ook zo! Ze zijn allemaal met stof gemaakt en daarna gefotografeerd voor het boek. Dat levert een uniek boekje op dat ik nog nooit eerder heb gezien. Ook het verhaal, op rijm, van de kleine bij op zoek naar zijn vriendjes is prettig om te lezen. Als extra heeft het boekje achterin een uitklapflap met een complete quilt van alle illustraties. Ideaal als aanwijspagina voor alle favoriete dieren van je kind(jes).

Lees ook: Koffietafel-prentenboek; Bij de neus genomen

Uniek voorleesboek van patchwork

De gevulde kaft en illustraties van patchwork maken van Bzzz in het bos een prachtig en uniek voorleesboek waarvan ik enorm blij ben dat ik deze heb mogen reviewen. Door de prettige rijm onthouden de kinderen het verhaal heel snel en de verschillende dieren die voorkomen vinden ze natuurlijk fantastisch. Kortom: een leuk boekje dat een mooi plekje verdient in je boekenkast.

Bzzz in het bos is geschreven en geïllustreerd door Janet Bolton, vertaald door Naomi Tieman en uitgegeven door Hélène Lesger Books.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond