Home » De voordelen van een tuin met gras!

De voordelen van een tuin met gras!

De voordelen van een tuin met gras!

Een tuin met gras is heerlijk met kinderen. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat er jarenlang heerlijk gespeeld wordt in de tuin als je lekker een grasveldje hebt. Al vanaf jongs af aan kunnen ze er lekker in rollen en spelen en ook als ze ouder worden zal je zien dat gras ideaal is. Waarom? Lees maar mee!

Kunstgras of echt gras?

Voordat we alle voordelen van een tuin met gras gaan benoemen, is het natuurlijk handig om te weten dat je twee opties hebt: je kunt kunstgras laten leggen of je kiest voor echt gras. Het grote voordeel van kunstgras is dat je geen onderhoud hebt en geen kosten voor een maaimachine en dat je gras weerbestendig en speelbestendig is. Want geloof me, er zal heel wat afgespeeld worden op dat gras en dat laat op echt gras wel zijn sporen achter. Mocht je kunstgras overwegen, dan kun je eens kijken op de website van Gras en Groen kunstgras. Zij hebben veel informatie en soorten kunstgras en je zult zien dat kunstgras amper van echt gras te onderscheiden is.

Voor alle leeftijden

Vanaf dat je kleine een paar maanden is, is gras eigenlijk al heerlijk. Want met een speelkleed op het gras is het een fijne en zachte plek voor je baby om lekker te liggen.
Voor peuters en kleuters is gras fijn om leuke kunstjes op te doen en te ravotten. En als je kind wat ouder wordt, zet je er net als wij een goaltje op en heb je een klein voetbalveldje.
Wat ook écht ideaal is, is in de zomer een zwembadje op het gras. Wij hebben eerst een aantal jaar het zwembad op stoeptegels gehad, maar zodra je kind dan uit het zwembad stapt is dat vaak pijnlijk met de steentjes. Daarnaast moet je ook een zachte ondergrond kopen voor je zwembad om lekkages van scherpe steentjes te voorkomen.
Met gras is dat allemaal niet nodig: je hebt een lekker zachte ondergrond en als je kind uit het zwembad stapt, is het gras lekker zacht aan de voetjes.

Ook voor de hond

Heb je een hond in huis? Geloof me: die maak je heel blij met een grasmatje! Lekker rollen in het gras en spelen met het baasje. Een voordeel aan kunstgras met een hond is trouwens dat je ten eerste gemakkelijk een ongelukje opruimt en ten tweede geen gele plekken krijgt als je hond een plas doet op het gras. Uit ervaring kan ik je vertellen dat een plassende hond op je natuurgrasveldje geen goed idee zijn.

Gelukkiger!

Een ander voordeel aan een tuin met gras is dat het gewoon heerlijk zomers staat. Wanneer het zonnetje schijnt en jij naar je grasveldje kijkt of er lekker op ligt weet ik zeker dat je je een beetje op vakantie waant. Men zegt dat je van gras gelukkiger en vrolijker wordt. Tsja, meer reden heb je eigenlijk niet nodig toch!?
••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond