Home » Voorbereidingen voor onze vakantie in Tuinesia!

Voorbereidingen voor onze vakantie in Tuinesia!

Voorbereidingen voor onze vakantie in Tuinesia!

Wij waren dit jaar wat laat met het boeken van onze zomervakantie. Achteraf gezien maar beter ook. Gezien alle maatregelen rondom het coronavirus kiezen wij ervoor om thuis te blijven. Normaal gesproken moet ik echt even erop uit. Weg uit mijn omgeving en routines. Ik vind het heerlijk om kennis te maken met andere culturen of, als wij in Nederland blijven, andere delen van het land beter te leren kennen.

Vakantiegevoel in eigen tuin

Dit jaar blijven wij in het mooie Groningen. Hoe gaan wij zorgen voor een vakantiegevoel terwijl wij gewoon thuis zijn? Wij zijn redelijk actief als wij op vakantie zijn. Wij gaan graag op zoek naar leuke plekjes en mooie omgeving. Met de kinderen is het anders geworden aangezien zij niet veel nodig hebben om zich te vermaken en ze graag op een plek zijn. Autoritjes vinden ze maar vervelend.

Kamperen in Tuinesia

Ook al zijn wij geen kampeerders, een meidenweekend in een tent op de camping staat hoog op mijn wensenlijst. Waarom niet in eigen tuin? De tent en enkele benodigdheden zijn al aangeschaft. Mijn eerste vakantieweek ben ik alleen vrij met de kids, dus dat wordt een midweek kamperen in ons eigen Tuinesia. We hebben er nu al super veel zin in. Ik vermoed dat de hele buurt gaat meegenieten ;-).

Onze uitjes in het noorden van het land

Tijdens de vakantie wil ik liever niet met mijn agenda bezig zijn, maar door uitjes van te voren in te plannen, heb ik meer rust en doen wij veel meer. Met 3 jonge kinderen werkt dat het prettigst.
Voor zowel in stad Groningen als in de Noordelijke provincies heb ik een aantal uitjes op mijn wensenlijst staan.

– Martinitoren beklimmen
– Scheepsvaartmuseum bezoeken
– Toeristische wandeltocht door de stad met de oudste (uitje met haar alleen)
– Boottocht door de grachten of Paterswoldsemeer (bootje huren)
– Sabeltandtijgerspoor te Exloo
– Wildlands
– Diverse grote speeltuinen in de stad (picknickmand mee)
– Schiermonnikoog
– Borkum
– Speelboerderij de Drentse Koe
– Lauwersoog, kabouter pad lopen en naar de zee
– Naar Aqua Mundo, moeder en dochter uitje met de oudste

Voorbereidingen voor onze vakantie in Tuinesia!

We gaan echt niet alles plannen en zijn daarin flexibel. De ene dag gaan we gezellig de hort op en de andere dag blijven we dichtbij huis. Zo blijft het voor ons allemaal leuk en gezellig.

Me-time

Tussendoor hoop ik minstens 1 boek te kunnen lezen. Ik zie het helemaal voor me. De kinderen spelen in de tuin en ik liggend in de hangmat met een boek. Ik ga ervoor! Tijdens de vakantie neem ik altijd een social media break. De tijd die ik daar anders aan besteed, ga ik gebruiken om te lezen.
Naast alle leuke dingen die wij als gezin gaan doen, ga ik ook uitjes voor mezelf plannen. Gezellig bijkletsen met vriendinnen, een sauna afspraak is al gepland (yayyy!) en natuurlijk ook datenight met hubby.

Zoals altijd zijn die 3 weken straks zomaar voorbij maar ze zullen gevuld zijn met mooie en fijne herinneringen. Ik hou ervan!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond