Home » Voor een goede BBQ trek je genoeg tijd uit

Voor een goede BBQ trek je genoeg tijd uit

Houd je wel van een lekkere BBQ? Dan weet je ook dat je daar niet even binnen een uurtje mee klaar bent. Zoals bij een lekkere picanha

Houd je wel van een lekkere BBQ? Dan weet je ook dat je daar niet even binnen een uurtje mee klaar bent. Niet alleen heeft BBQ vlees vaak wat langer nodig om lekker rustig te garen, een BBQ is ook bij uitstek geschikt om in een fijn gezelschap urenlang van te genieten. Snel je bordje leegeten is niet nodig, fijn bijpraten onder het genot van steeds weer een nieuw hapje en drankje, dat is pas echt een BBQ!

Geef het vlees de tijd

We gebruiken de BBQ steeds vaker om vlees op te bereiden dat in onze normale keuken wat minder goed tot zijn recht komt, of lastig te bereiden valt. Waar de BBQ vroeger vooral werd gebruikt om hamburgers, worstjes en speklapjes op te bereiden, kiezen we nu steeds vaker voor grote stukken bijzonder vlees, dat langzaam moet garen en daarna met alle aanwezigen gedeeld kan worden.

Picanha is daar een goed voorbeeld van, maar ook spareribs en andere grote stukken vlees bereid je het best en het makkelijkst op de BBQ. Dat komt doordat we daarvan heel precies de temperatuur kunnen regelen, zeker als je een wat geavanceerder model hebt. Door het vlees op een lagere temperatuur langzaam de tijd te geven om rustig te garen, bereik je vaak de beste resultaten. Dat betekent dat je vaak al moet beginnen met het bereiden van het vlees lang voordat je gasten arriveren, of voordat je aan tafel gaat. Wat dat betreft moet je er dus best even wat tijd voor uittrekken, al doet de BBQ eigenlijk al het werk. Jij hoeft, zodra het vlees erop ligt, alleen nog zo nu en dan te controleren of alles nog goed gaat, en of de boel nog de juiste temperatuur heeft. In de tussentijd kun je rustig wat anders doen. Je bijgerechten bereiden, bijvoorbeeld, of alvast gezellig in de tuin relaxen en wat bijpraten met je eventuele gasten.

Maar is dat alles?

Natuurlijk kun je tijdens een gezellige BBQ meer doen dan alleen het vlees waar je een paar uur in hebt gestopt opeten. Veel mensen kiezen ervoor om dit vlees als een soort pronkstuk aan te snijden, en daarna nog door te gaan met het kleinere vlees, dat sneller gaar is. Dat is ook wel zo gezellig, anders is je BBQ wel heel snel klaar. Het langzaam gegaarde vlees deel je met zijn allen, als een mooie opening van de avond, en daarna kun je nog naar behoefte andere soorten vlees op de BBQ leggen. Ook fijn voor de mensen die juist een voorkeur hebben aan het wat meer doorsnee vlees, en zich juist verheugen op de worstjes en de hamburgers.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond