Home » De volgende stappen die je kan nemen na het volgen van een puppycursus

De volgende stappen die je kan nemen na het volgen van een puppycursus

Je hebt net een nieuwe pup gekocht. Het volgen van een puppycursus is een goede en slimme start, voor zowel jou als je nieuwe hond

Je hebt net een nieuwe pup gekocht. Het volgen van een puppycursus is een goede en slimme start, voor zowel jou als je nieuwe trouwe viervoeter. Het helpt je pup basisvaardigheden te ontwikkelen, zodat hij of zij een sterke basis creëert. Ook helpt het jou om richtlijnen te stellen hoe je jouw hond moet opvoeden. Maar wat moet je doen nadat de puppycursus is afgelopen? In dit blog bespreken we de volgende stappen die je kunt nemen om de opvoeding en training van je hond verder te vervolgen en te verbeteren.

Verder gaan met de training

De puppycursus heeft je puppy ongetwijfeld enkele belangrijke gehoorzaamheid trucjes bijgebracht, zoals zitten, liggen en komen wanneer je pup wordt geroepen. Het is belangrijk om deze training voort te zetten om ervoor te zorgen dat je hond deze commando’s begrijpt en blijft gehoorzamen. Oefen regelmatig met korte sessies om de vaardigheden van je hond te verbeteren. Zorg ook dat je af en toe je hond even alleen laat zodat de hond kan wennen aan af en toe alleen te zijn. Stop aan het begin je hond even in de honden bench. Doe dit niet te lang, je wil niet het gevoel creëren dat dit een gevangenis wordt. Doe dit voor een korte periode en voeg daar steeds een aantal minuten bij op. Zo krijgt je hond geen verlatingsangst, maar begint hij of zij ook te begrijpen dat je niet altijd thuis bent.

Je hond zindelijk maken

Wanneer je jouw hond zindelijk wil maken kan een hondenkennel een waardevol hulpmiddel zijn. Dit zorgt niet alleen ervoor dat je hond zindelijk wordt, maar ook dat hij of zij dit gaat zien als een veilige plek. Leer je hond dat de kennel een positieve ervaring is. Denk eraan om je hond te trakteren of rust te geven wanneer hij of zij in de kennel zit. Het helpt je hond om zich veilig te voelen en om angstgedrag te voorkomen. Zorg wel dat je hond genoeg sociale interactie krijgt met andere honden en mensen. Neem hem mee naar anderen of ga wandelen in het bos waar de hond kan wennen aan andere honden. Dit helpt bij het ontwikkelen van positief gedrag in verschillende situaties.

Verdere trainingen

Na de basisopleiding van een puppycursus kan je overwegen om wat specifieke, moeilijkere trainingen te volgen. Dit kan je hond helpen om wat lastigere commando’s aan te leren. Uiteindelijk wil je natuurlijk een blije en zelfverzekerde hond. Zorg ook dat je hond voldoende lichaamsbeweging en mentale uitdagingen krijgt. Speel met je hond en maak fijne wandelingen om je hond bezig te houden. Dit kan helpen om de energie van je hond verder te ontwikkelen, zodat je hond zich niet gaat vervelen. Welke stappen ga jij nemen na het volgen van een puppycursus?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond