Home » Voetreflextherapie: Een cadeautje voor lijf

Voetreflextherapie: Een cadeautje voor lijf

voetrelfextherapie: wat is het

Heb jij vage klachten waar je niet vanaf komt? Weet je niet zo goed wat je er verder mee moet? Misschien is voetreflextherapie iets wat je kan proberen. Niet alleen voor vage klachten, maar ook tegen stress en voor ontspanning. Een cadeautje voor je lijf.

De therapie die mij deed verrassen

In oktober wordt er door “stichting voor jou” altijd een dag voor kankerpatiënten georganiseerd. Een dag vol massages, manicure, pedicure en ga zo maar door. Helaas kon die dag niet op in zijn oorspronkelijke vorm doorgaan, dus mocht je opgeven wat je zou willen krijgen. Verschillende bedrijven door heel Nederland heen wilde mensen met kanker toch een behandeling geven. Zo kreeg ik de uitnodiging om een voetreflexmassage te krijgen bij “Praktijk voor reflexzonetherapie ‘8’”. Nog nooit van gehoord, dus zonder verwachtingen ging ik er heen. Wat is dit lekker zeg! Je neemt plaats in een heerlijke stoel, een fijn muziekje en met een lekkere crème gaat ze aan de slag. Helemaal ontspannen kwam ik thuis. Een aanrader voor iedereen! Dus dit moest ik wel met jullie delen.

Wat is voetreflextherapie?

Ten eerste is het een natuurlijke behandelwijze. In veel landen, waaronder China, wordt dit al toegepast. Er wordt uitgegaan van het idee dat het hele lichaam wordt weerspiegeld in andere delen van je lichaam. Je lichaam heeft het vermogen om zichzelf te herstellen en daar gaan ze in deze therapie vanuit. Ze gebruiken technieken voor de voeten om het lichaam te beïnvloeden en te prikkelen om te reageren.

Wat doet voetreflextherapie met je?

De prikkeling op een bepaalde plek in je voet roept reactie van je lichaam op. Je kan door de reflexzones te prikkelen, invloed uitoefenen op alle lichaamsprocessen. Zo kan je hiermee de immuniteit van je lichaam stimuleren en het zelfherstellend vermogen activeren. Ook geeft het ontspanning. Ik kwam heel relaxt thuis. Ook kan je de stofwisseling stimuleren of de hormonen regulieren. Allemaal dingen waar je klachten van kunt krijgen. Let wel op dat schade die je lichaam niet zelf kan herstellen, ook niet te herstellen zijn. Een geamputeerde teen komt bijvoorbeeld nooit meer terug. Maar oorpijn kan hierdoor wel overgaan.

Waarom raad ik het aan?

Ik werd er heerlijk ontspannen van en kreeg goede raad van Jolanda van Viersen. Mensen die gestrest zijn kunnen hier echt wel baat bij hebben. Het is een cadeautje voor je lichaam. Even weer in balans komen. Ook als je geen klachten hebt.
Wel klachten? Kijk op haar website en je vindt daar een lijst met dingen die ze kan behandelen. Ook kan ze dingen ontdekken waar je misschien last van kan hebben. Zo ontdekte ze iets bij mij waarvan ik eerst zei dat ik er geen last van had, maar nu achteraf… Gun jezelf en je lijf een lekkere massage, maar dan voor je voeten!
Heb je vragen? Stel ze gerust. Ik beantwoord ze graag.


Uitgelichte foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond