Home » Vijf redenen waarom je laminaat in je huis moet leggen

Vijf redenen waarom je laminaat in je huis moet leggen

In mijn ouders huis hadden we tegels, vloerbedekking en zeil. Maar in mijn eigen woning koos ik toch voor laminaat. Lees onze vijf redenen voor laminaat

In mijn ouders huis hadden we tegels, vloerbedekking en zelfs een houten vloer. Maar in mijn eigen woning koos ik toch voor laminaat. Waarom? Ik geef je vijf redenen waarom je laminaat in je huis moet hebben.

#1 Laminaat heeft veel verschillende designs

Wist je bijvoorbeeld dat je ook laminaat kunt kopen dat op steen lijkt? Ik eerst niet. Ik dacht dat laminaat altijd van die goedkope houten planken waren. Nou, daar zat ik toch even goed naast. Laminaat is er in ontzettend veel verschillende designs, waaronder dus ook steenlook. Bijna niet te onderscheiden van echt. Daarnaast kan je alle kanten op. Kies je voor een lichte vloer of ga je voor donker eiken? Of ga je toch voor die stenen look? Je kunt dus alle kanten op met goed laminaat.

#2 Laminaat is makkelijk te leggen

Zelfs ik heb in mijn woonkamer laminaat neergelegd en op de juiste maat gesneden! Het is makkelijk neer te leggen en dat scheelt je kosten. Je hoeft er niemand voor in te huren. Snij de plank op maat en klik het aan elkaar. Een kind kan de was doen en ik dus ook. Binnen een dag lag het laminaat in mijn woonkamer en gang. Dus ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat laminaat makkelijk te leggen is!

#3 De prijs

Als je het gaat vergelijken met andere vloeren dan komt laminaat altijd als goedkoopste uit de bus. En goedkoop betekent niet altijd duurkoop. Ga je voor de goedkoopste, dan heb je kans dat de vloer niet zolang mee gaat, maar als je je er echt in gaat verdiepen dan vind je een goede vloer voor een prima prijs. Vooral als je de sfeer wil hebben van een echte houten vloer dan is laminaat echt een goedkopere optie voor dezelfde sfeer!

#4 Het onderhoud

Ook qua onderhoud heb je het met laminaat lekker makkelijk. Dweilen is echt voldoende voor deze vloer. Je hoeft hem niet te schuren of speciaal in te smeren met één of andere olie. Laminaat is onderhoudsvrij. Natuurlijk moet je hem schoonhouden en ervoor zorgen dat er geen laag water op komt. Maar buiten dat is laminaat goed te onderhouden.

#5 Laminaat krimpt niet en zet niet uit

Heb je vloerverwarming? Dan is laminaat echt een goede optie. Het materiaal zet namelijk niet uit als het warmer wordt. Dat maakt het ideaal om te gebruiken vooral bij vloerverwarming. Maar ook bij kou krimpt het niet. Komt het laminaat op een koude ondergrond te liggen? Geen probleem, je kunt hem zonder problemen neerleggen. En dat maakt het gebruik ervan ook zo fijn. Het blijft zoals het is.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn zoveel redenen waarom laminaat fijn is. En dan heb ik het nog niet eens gehad over mensen met allergieën, want daar is deze vloer ook heel fijn voor! Of mensen met huisdieren. Die gaan ook veel plezier hebben van laminaat. Hoe je het ook went of keert, ik hou ervan!
Hoe zit dat met jou? Ben jij ook zo’n fan van laminaat, of gaat jouw voorkeur toch uit naar een ander soort vloer?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond