Home » Vijf redenen om toch te sporten

Vijf redenen om toch te sporten

De vakantie is bijna voorbij. Tijd om die vakantiekilo’s eraf te gaan trainen, want straks met kerst komen er weer een hoop bij. Nog vier maanden te gaan. Met deze vijf redenen heb jij geen excuus meer om niet te gaan sporten

Gewicht

Tja, wij vrouwen blijven op het gewicht letten. Behalve die lucky ones, die alles kunnen eten en gewoon slank blijven. Helaas behoren de meeste niet tot die groep en zien we ons gewicht vaak veranderen. Soms vaker dan het bedrag op onze rekening. Maar als we meer moeten gaan bewegen, hebben we toch altijd wel een excuus. Maar nu niet meer! En je gewicht hoeft geen excuus te zijn. Hoe zwaar of licht je ook bent. Bewegen is sowieso altijd goed. Van de bank je drankje halen kan ook dansend, iets sneller lopend of al squadend. Laat je gewicht geen excuus zijn!

Geen tijd

Ik weet er alles van. Je werkt, je zorgt voor je kinderen en dan heb je ook nog het huishouden. Voor je het weet is je tijd weg en er is echt geen 8ste dag in je week. Vergeet het maar…. Er is altijd wel een plekje te vinden! Weet je nog die tijd die zo voorbij ging omdat je op je telefoon dat spelletje zat te doen? Of die tijd toen je aan het zappen was op de tv? Ja, ik hoor het je al zeggen “Dat heb ik nodig om bij te komen”. Maar gebruik nou 1 keer per week die tijd om te bewegen! Echt, je kan het.

Geen zin om naar de sportschool te gaan

Die sportschool. Je moet je omkleden, erheen rijden, iets zoeken om te doen en je wordt aangekeken door al die fitte mensen om je heen. Ja, ik begrijp het volkomen. Maar om te bewegen hoef je je huis echt niet meer uit. Op YouTube staan duizenden filmpjes van een total body workout! Ik ben er vorige week mee begonnen en heb er nu al 3 gedaan. Slechts 30 minuutjes en je hoeft je deur niet uit. Hoe fijn is dat?

De kinderen

Zodra vrouwen kinderen hebben is dat het meest gebruikte excuus. En ja, ook ik heb hem gebruikt. Geen oppas, moe na een dag met de kinderen en zo kan ik wel even doorgaan. Maar zoals ik hierboven al beschreef is er genoeg online te vinden! Ook kan je de kinderen erbij betrekken. Mijn dochter van bijna twee is ideaal om je armen mee te trainen. Al staand in een squad houding verplaats ik haar op navel hoogte van links naar rechts. Ze vind het geweldig. En elke keer verzinnen we wat nieuws. Oudere kinderen? Van Let’s dance ga je ook erg zweten! Terwijl je punten scoort ben je ook nog lekker bezig. Win-win situatie

Geen maatje

Het fijnste sport je toch met iemand samen. Elkaar aan moedigen, mee nemen en bijkletsen over de dag. Ik snap het en als je niemand kan vinden dan ga je maar niet. Maar weet je dat er heel mooie vriendschappen kunnen ontstaan in de sportschool? Er zijn meer mensen alleen en tijdens zo’n groepsles kom je vast ook wel iemand tegen die alleen is. Laat je erdoor niet uit het veld slaan!

Ondertussen ben ik weer lekker aan het trainen en betrek ik er iedereen bij. Ik ben benieuwd of je met deze tips ook weer aan de slag gaat. Laat je het mij weten? Succes!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond