Al tijdens je zwangerschap is het handig om het geboortekaartje te maken. Maar wat moet daar nou opkomen? Buiten de naam, datum en gewicht zijn er nog veel meer dingen die je erop moet zetten. Met deze vijf dingen weet je zeker dat je niks vergeet op het geboortekaartje van jouw kind
Een geboortekaartje sturen
Iedereen heeft wel eens een geboortekaartje gekregen of gezien. Dus als je zwanger bent weet je vast ook wel hoe geboortekaartjes eruit zien. Maar wist je dat er ontzettend vaak iets fout gaat of wordt vergeten? Je kijkt namelijk zo over een fout lettertje heen. En ooit heb ik een kaartje gekregen zonder adres erop. Dat is best lastig wanneer je een kaartje terug wil sturen. Dus in deze blog vijf dingen die je zeker op het kaartje moet zetten.
#1 gegevens over het kind
Natuurlijk staat de naam in grote letters op de kaart. Soms aan de buiten- én de binnenkant. Vergeet niet de naam dertig keer te checken, want je zal niet de eerste zijn bij wie het fout gaat. Daarnaast is de datum ook niet onbelangrijk en denk ook aan de lengte, tijd en gewicht. Ikzelf had de laatste drie met een symbool erbij neergezet. Helaas meet niet elk ziekenhuis het kind, maar ze wegen wel altijd de baby. Leuk om het er neer te zetten!
#2 gedichtje of tekst
Je geboortekaartje is niet compleet zonder een gedichtje of tekst. Online kan je een hoop leuke geboortegedichtjes vinden! Zo’n gedichtje of stukje tekst maakt jouw kaartje een stuk persoonlijker. Gelovige mensen zetten er vaak een stukje uit de bijbel op. Mensen met kinderen vaak een uitspraak van hun eerste kind. Maar…alles is mogelijk. Laat je vooral inspireren door de gedichtjes die je online kan vinden en kies iets dat echt bij jullie past.
#3 je eigen gegevens
Naast de gegevens van je kind zijn jouw gegevens ook erg belangrijk. Schrijf alle familieleden aan de onderkant. Vergeet niet grote broer of zus te vermelden. Denk ook aan je telefoonnummer zodat mensen je kunnen bereiken om bijvoorbeeld een bezoek af te spreken. En je adres zodat ze je een kaartje terug kunnen sturen. Vooral voor die oom of tante die je maar één keer per jaar spreekt en dus niet jouw adres zo paraat heeft.
#4 vermeld wanneer je wil rusten
Het klinkt misschien onbelangrijk en niet iets wat je op een kaartje wil zetten, maar het bespaart je zoveel energie. Je zet zwart op wit wanneer jij en de baby willen rusten. Zo voorkom je onnodige discussies of het zeggen van nee als mensen precies op de tijd willen komen dat jij wil rusten. Weet je niet precies wanneer je moet rusten of wil rusten? Vraag het aan je verloskundige. Zij kan je precies vertellen rond welke tijd moeder en kind rusten.
#5 cadeautip
Heb je een lijstje gemaakt op een website? Vermeld deze dan op je kaartje. Zo kunnen mensen gelijk een leuk cadeautje uitzoeken zonder het aan jullie te hoeven vragen. Wil je liever geld dan kan je dat ook aangeven met een envelop-icoontje. Wat je ook kiest, het is fijn dat het er staat. En het voorkomt ook weer die onnodige vragen wat je wil hebben. Die energie kan je beter in je pasgeboren kindje steken.
Zijn er nog dingen die ik ben vergeten?
Wat stond er allemaal op het geboortekaartje van jouw kind?

••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••