Home » Vijf bijzondere manieren om te ontstressen

Vijf bijzondere manieren om te ontstressen

Vijf bijzondere manieren om te ontstressen

Laatst was ik met mijn broertje aan het praten over zijn toekomstplannen. Samen met zijn vrouw hebben ze een droom om een groot huis te kopen en daar workshops te geven. Tijdens dat gesprek kwam geitenyoga voorbij. Nog nooit van gehoord, maar blijkbaar zijn er een heleboel bijzondere manieren om te ontstressen of te ontspannen. Daar moest ik meer van weten! Dus wil je op een bijzondere manier ontstressen of ontspannen? Ik raad je deze vijf manieren aan!

Ontstressen met geitenyoga

Yoga schijnt al heel goed te zijn voor lichaam en geest, maar geitenyoga schijnt nog veel beter te zijn! Op een grasveld met een paar huppelende geitjes krijg jij van een yogadocent een workshop geitenyoga.
Waarom yoga met geiten? Uit onderzoek is gebleken dat mensen blij worden van dieren. Althans de meeste mensen. haha. Tijdens de oefenen kan het zo zijn dat een geit lekker tegen je aanduwt. Goed voor de balans. Of bovenop je sprint wanneer je een houding aan neemt. Het levert leuke taferelen op en laat lachen nou ook een goed medicijn zijn! Dus: ik zie drie redenen waarom geitenyoga je gaat helpen om te ontspannen!

Spelen als een kind

Wij als volwassenen vinden spelen iets voor kinderen. Maar weet je dat je er heel blij en gelukkig van kan worden als je toch weer gaat spelen? Tijdens het spelen moet je niks. Jij bepaalt en kan al je creativiteit gebruiken. Pak die DUPLO erbij. Leef je uit in de speeltuin of verkleed je samen met je kind. Het helpt echt waar! Er zijn zelfs mensen die er workshops in geven. Leer weer spelen als een kind. Er zijn verschillende workshops te vinden!

Lachworkshop

Dat lachen gezond voor je is, weten we allemaal. Maar dat lachworkshop je kan helpen te ontstressen is misschien nieuw. Je brein weet toch wat echt en niet echt is? Maar dat schijnt dus niet zo te zijn. Ook neplachen helpt. Hij zijn hele workshops te vinden waar je in een klein groepje het lachen probeert op te wekken. Sommige deelnemers eindigen met de slappe lach. En het schijnt echt te helpen. Deelnemers van deze workshops komen gelukkiger en dus ontspannender thuis. Dag stress!

Luisteren naar het tikken op voorwerpen

Laatst zag ik een reportage van mensen die het geweldig vinden om te kijken naar mensen die rytmisch en repetief tikken op voorwerpen. Door het geluid word je rustig. Maar hoe komt dat? Het tikken op voorwerpen op een rytmische manier brengt rust in de amygdala. Het wat? Ja, het amygdala. Dit is een deel van je brein dat betrokken is bij emoties. En laat stress nu een emotie zijn.
Breien is ook een manier om te ontspannen. Waarom? Door het tikken van die naalden wordt dat gedeelte van de brein aangesproken en dat zorgt voor rust. Er is zelfs bewezen dat vrouwen die veel breien rustiger en gelukkiger zijn. Hou je niet van breien? Zoek dan vooral die filmpjes op. Het schijnt erg ontspannen te zijn!

Ga kleuren om te ontstressen

Wist je dat kleuren stress tegen gaat, je concentratie vermogen verbetert en het je angstgevoelens verminderd? Tijd om die kleurtjes uit je kast te trekken. Probeer dan vooral binnen de lijntjes te kleuren. Dit schijnt te werken als een meditatie. Doordat je je er zo op concentreert ontspan je en je negatieve gedachtes verdwijnen. Je focust je namelijk op het kleuren binnen de lijntjes. In de winkels zijn heel mooie kleurboeken voor volwassenen te vinden. En ook online is er een hoop te vinden. Ga jij voor mandala’s of kleur je liever een mooie hond in? Doe je het kleuren ritmisch, dan heb je hetzelfde effect als het breien!

Dus: ontstressen wordt een eitje met deze 5 tips! Geniet!

Wil je op een bijzondere manier ontstressen of ontspannen? Ik raad je deze vijf manieren aan: van geitenyoga tot lachtherapie: ze helpen stuk voor stuk!

Geitenyoga foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond