Home » Verzekeringen en kinderen: Waarom je na het krijgen van kinderen je verzekeringen moet nalopen

Verzekeringen en kinderen: Waarom je na het krijgen van kinderen je verzekeringen moet nalopen

Als je een kind krijgt, veranderd je leven aanzienlijk. Hartstikke leuk zo’n frummeltje erbij om van te houden. Je gezinssituatie veranderd alleen dusdanig dat het tijd wordt om dan je financiële producten weer eens onder de loep te nemen. Dit doe je heel makkelijk op een financiële vergelijkingssite. Verzekeringen en kinderen; heb je daar weleens bij stilgestaan? Eigenlijk begint het al voor de geboorte. Voor de verwekking zelfs!

Zorgverzekering bij een kinderwens

Het zal je vast niet verbazen dat de ene zorgverzekeraar de andere niet is. Er zijn niet alleen verschillen in prijs, maar ook in vergoedingen. Bij een zwangerschap neemt je zorgbehoefte hoe dan ook toe. Sommige verzekeraars hebben hele fijne pakketten die hierbij aansluiten. Denk aan verloskundige zorg, kraamzorg, een kraampakket, sporten tijdens je zwangerschap, huren/kopen van een borstkolf of de hulp van een lactatiekundige.

Bij een kinderwens zou ik zeker naar je pakket kijken en indien mogelijk switchen naar een passender pakket bij je eigen verzekeraar of een andere. Mogelijk betaal je iets meer, maar door de vergoedingen waar je aanspraak op kunt maken is het alsnog lonend. En het jaar erop ga je natuurlijk opnieuw vergelijken welk pakket het beste bij je past. Zo betaal je niet teveel.

Lees ook: Mijn droom: Het draagconsult vergoed krijgen door zorgverzekeraars

Sparen voor je kind

Het leven is duur! En het leven wordt steeds duurder. Sommige dingen zijn een gegeven en kun je niet veranderen. Je kunt je er wel op voorbereiden. Ook een soort van verzekering. Zo sparen we maandelijks een bedrag voor elk kind. Voor een studie, misschien ook wel een rijbewijs en een aardigheidje mee als ze uit huis gaan. Je merkt er niet veel van, maar na verloop van tijd heb je toch een mooi bedrag bij elkaar gespaard. Bij het openen van elke spaarrekening heb ik opnieuw bekeken bij welke bank we het beste af zijn. Het is een beetje jammer dat de rentes maar blijven dalen, maar juist daarom wil ik elk tiende procent meer dat ik kan pakken.

Inboedelverzekering na het krijgen van kinderen

Met de komst van een kind zet je je deur wagenwijd open voor spullen. En spullen voor spullen. Er is niet aan te ontkomen. Is de dekking van je inboedelverzekering nog afdoende? En ja ze breken de tent af. En nee, dan nog zal de waarde van alles bij elkaar je verbazen. Een spelcomputer hier en een tablet daar. Dus als je het over verzekeringen en kinderen hebt, kan de inboedelverzekering niet onbesproken blijven.

Verzekeringen en kinderen

Het is eigenlijk heel simpel. Heb je gezinsuitbreiding gehad? Ten eerste moet je niet vergeten dit door te geven aan je verzekeraar! Vergeet ook je uitvaartverzekering niet. Vaak zijn kinderen gratis meeverzekerd. Daarnaast is het verstandig om regelmatig al je verzekeringen te bekijken. Hiermee kun je op jaarbasis meer besparen dan je denkt. De conclusie is dat zeker als je kinderen hebt het lonend is om eens om je heen te kijken naar de mogelijkheden. Verzekeringen en kinderen is een combinatie waar je het beste uit kunt halen.

Foro van kind met tablet van CreativeZone via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond