Home » Verwachten jullie binnenkort je eerste kindje? Zo bereid je je voor op deze nieuwe fase!

Verwachten jullie binnenkort je eerste kindje? Zo bereid je je voor op deze nieuwe fase!

Als je in verwachting bent van een eerste kindje, gaan jullie als toekomstige ouders een bijzondere nieuwe levensfase tegemoet.

Als je in verwachting bent van een eerste kindje, gaan jullie als toekomstige ouders een bijzondere nieuwe levensfase tegemoet. Tijdens de zwangerschapsperiode komen er vele emoties voorbij. Je voelt waarschijnlijk blijdschap en verheuging, maar je komt daarnaast ongetwijfeld ook nu en dan wat gevoelens van onzekerheid en emotionele schommelingen tegen. Om je enigszins te kunnen voorbereiden op deze nieuwe periode, helpen we je een eindje op weg met onderstaande tips!

De voornaam bedenken voor jullie kindje

Een belangrijk en leuk onderdeel van de voorbereiding op de komst van jullie kindje, is het bedenken van een passende babynaam. Sommige stellen zijn het meteen eens over welke voornamen ze mooi vinden voor hun dochter of zoon, maar er zijn ook genoeg stellen die hier in eerste instantie niet direct uitkomen. Geef het proces in dit geval genoeg tijd, laat het als het niet direct lukt even bezinken, en maak de keuze vanuit je hart. 

Weet je niet waar je de inspiratie vandaan moet halen voor het vinden van een mooie babynaam? Onthoud dan dat je vaak de mooiste namen vindt, juist als je hier niet actief naar op zoek gaat! Misschien kijk je wel een Scandinavische serie waarin prachtige Noorse namen voorbij komen, en kom je via deze serie spontaan op de ideale voornaam. Of je komt zomaar een mooie naam tegen in de krant of in een tijdschrift!

Vertrouwen

Ouders die voor het eerst een kindje verwachten, willen zich het liefst perfect voorbereiden op de geboorte. Juist omdat deze fase nog zo nieuw en onbekend is, zijn zij soms onzeker en daarom op zoek naar houvast. Als je dit herkent, mag je er in de eerste plaats op vertrouwen dat de kraamtijd, de geboorte zelf en het ouderschap een natuurlijk proces is. Het zorg dragen voor een kindje heb je van nature al in je. Vertrouw erop dat je dit aankunt, ook al is het nieuw. 

De voorbereiding

Daarnaast is het natuurlijk prettig om de belangrijkste dingen voor de geboorte op tijd te regelen, zoals het inrichten van de babykamer, en het aanschaffen van de spullen die je voor nu, en straks na de geboorte voor je kindje nodig zult hebben. Zorg voor comfortabele zwangerschapskleding, en schaf op tijd de babyspullen aan voor de eerste periode. Op internet vind je handige complete lijstjes voor de babyuitzet om te controleren of je alles hebt.

Goed voor jezelf zorgen

Tijdens de zwangerschapsperiode, is ook goede zelfzorg en gezond eten cruciaal, zowel voor jezelf als voor de baby. Zorg dat je de juiste voedingsstoffen zoals vitamine D en ijzer binnenkrijgt en eet veel groenten en fruit. Drink genoeg water om je vochtbalans op peil te houden, en vermijd rauwe vis, rauwe kaas en alcohol. 

En tot slot: geniet van deze bijzondere periode!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond