Home » Verkleedpartijtjes zijn een groot feest!

Verkleedpartijtjes zijn een groot feest!

Waarschijnlijk zijn er weinig mensen die dit niet herkennen van hun kindertijd: verkleedpartijtjes!
Verkleden kan zo simpel zijn, zet een politiepet op en je bent een echte politieagent. Vroeger pasten wij de kleding van onze ouders en speelden we moeder en vadertje. Een vriendinnetje van mij had een grote kist vol mooie verkleedkleding, zo fantastisch! Ik heb er hele leuke herinneringen aan en wens deze ook voor mijn kinderen!
Het is trouwens niet alleen leuk: verkleden biedt namelijk ontzettend veel voordelen, wist je dat?

Verkleedpartijtjes zijn een groot feest!

Alleen verkleden met carnaval

Natuurlijk gebruiken wij onze verkleedkleding volop met carnaval. Dat is namelijk de tijd van het jaar waarop je helemaal los kunt gaan en zonder gene over straat kunt lopen als prinses, dokter, ninja, kok, cowboy of piraat.
Maar waarom zou je ze de rest van het jaar opgeborgen laten liggen? Leg ze lekker in het zicht, waar de kinderen er makkelijk bij kunnen! Je zult zien dat ze vaak gebruikt worden.
Want wat is er nu leuker dan helemaal op gaan in je fantasiespel en verkleden! In fantasiespel zijn de mogelijkheden namelijk eindeloos!

Verkleedpartijtjes zijn een groot feest!

Samenspel

Vooral met speelafspraakjes is verkleden met de verkleedkleren hier altijd een hit. De meisjes spelen vaak prinsesje. Ze houden dan in hun prachtige jurkjes een theekransje of voeren een prinsessenshow op die ze de hele middag repeteren. De jongens pakken het anders aan: die spelen hier altijd wel iets stoers. Vechtende ninja’s, superhelden of een andere held die ze kennen van tv staan hier altijd hoog op de lijst.
Je hebt er op dat moment geen kind aan want zij zijn zo heerlijk bezig in hun spel.
Als ouder er naar kijken is vaak al een feestje op zich.

Je fantasie wordt echter met verkleedpartijtjes!

Zo spelen mijn kinderen de laatste tijd enorm graag superhelden filmpjes na. Ze zijn dol op Batman, dus vond ik deze batman outfit voor mijn dochtertje. De voorliefde voor Dragonball Z heeft Bentley van papa, dus toen ik een pak van Goku tegen kwam was dit natuurlijk een no brainer.
Zodra ze nieuwe verkleedkleding krijgen moet deze natuurlijk direct gepast worden. Natuurlijk wordt er daarna direct in gespeeld en wat ik dan zie is dat hun spel ineens echter en leuker wordt. Ze hadden er zoveel plezier erin! En geef ze eens ongelijk, dit ziet er dan toch ook geweldig uit?

Verkleedpartijtjes zijn een groot feest!

Je fantasie wordt geprikkeld

Soms hebben mijn kinderen zo’n moment waarop ze zich vervelen. Niks is leuk, ze hebben helemaal niks om mee te spelen en mama mag op dat moment met de oplossing komen. Wanneer ik dan de verkleedkist tevoorschijn tover komt er altijd wel een compleet nieuw scenario uit. Wat begint bij het aanraken van een piratenpak eindigt in een complete film! Soms mag ik zelfs meedoen ;-). En serieus, dat vind ik dus echt fantastisch. Lekker gek doen samen en me inleven in de fantasie van mijn kinderen. Natuurlijk merk je soms ook dat er stukjes van series en films terugkomen die ze gezien hebben, maar ze geven hier uiteindelijk hun eigen draai weer aan en het verhaal blijft veranderen.
Zo leuk om terug te zien wat ze hiervan opslaan en hoe hun perceptie hierin is. Want wat zij zien is niet altijd hetzelfde als wat wij zien. Op deze manier kunnen wij ook weer leren van onze kinderen.

Dit geeft toch weer een andere kijk op al die verkleedpartijtjes!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond