Home » Verbouwen en verhuizen: we zijn er maar druk mee!

Verbouwen en verhuizen: we zijn er maar druk mee!

Door de mooie vormen en de diverse soorten is het vrijstaand bad erg populair. Zeker om combinatie met een mooie badkamermeubel is het mooi

Verhuizen is hot! Maar liefst drie vriendinnen van mij zijn met een verhuizing bezig op het moment. De een is net verhuisd, de ander is volop aan het verbouwen en de laatste krijgt over een maandje de sleutel. Je kunt je voorstellen dat onze gesprekken dus nogal vaak over verhuizen en verbouwen gaan. 

Verhuizen en verbouwen

Inmiddels zijn er al keukens uitgezocht, is er een badkamer gekozen door iemand en zijn er al nieuwe meubels geshopt. Eén vriendin kwam er het makkelijkste vanaf, want haar vriend had al een huis en zij hoefde alleen maar haar spullen over te verhuizen. Haar meubels gingen op Marktplaats en klaar was ze.

Klusfoto’s

Er wordt door één vriendin volop gesloopt en de klusfoto’s komen regelmatig langs op WhatsApp. Wij hebben de afgelopen jaren ook het een en ander verbouwd, dus ik ben blij dat wij daar voorlopig even klaar mee zijn.
Ik vind het wel erg leuk om te zien hoe het verbouwen bij de anderen gaat en ook heel fijn om inspiratie op te doen. Zelf zijn we namelijk aan het kijken of we onze badkamer willen gaan verbouwen komend voorjaar.

De vloeren

Eén van de meiden heeft een prachtige keuken uitgezocht met alles erop en eraan. Ze moet nog even wachten tot hij klaar is, maar het resultaat was al een beetje te zien op de 3D tekening en dat belooft veel goeds!
Ook hebben beide meiden al een vloer uitgekozen. De één gaat voor een prachtige houten vloer in de woonkamer, de ander voor een mooie gietvloer in de keuken. Een houten vloer hebben wij zelf ook maar een gietvloer zei me nog niet zo veel. Ik ken het vooral van grote bedrijven die zo’n gietvloer hebben. Inmiddels weet ik dat het en vloer is die geheel naadloos is. Dat maakt je ruimte natuurlijk heel ruimtelijk. Daarnaast zijn gietvloeren onderhoudsvriendelijk en ook niet geheel onbelangrijk, simpel te reinigen. Even een vochtige doek erover en klaar. Dat klinkt wat mij betreft wel ideaal voor een badkamer, dus daar ben ik eens ingedoken!

De badkamer

Zoals ik al benoemde zijn we zelf aan het kijken of we onze badkamer kunnen verbouwen. We willen er graag een bad in laten maken en daarnaast een nieuwe vloer. De huidige vloer is echt toe aan vervanging. Een gietvloer blijkt perfect geschikt voor een badkamer omdat hij waterafstotend is. Het vocht kan niet in de vloer trekken, dus kan hij jaren mee.
Verder wil ik er dus graag een ligbad in en ook een losse douche. UIteraard ben ik al eens gaan rondkijken bij goede winkels voor onze badkamer Apeldoorn was hierbij voor ons het meest ideaal gezien de reisafstand. We hebben hier heel fijn inspiratie op kunnen doen en hebben al een duidelijk beeld van wat we willen en in welke kleuren.
Binnenkort gaan we er dus echt even voor zitten en knopen doorhakken.

Genieten

Verhuizen en verbouwen, het is nogal wat hoor. Zoals gezegd vind ik het heerlijk om even rust in huis te hebben, maar je wil natuurlijk ook optimaal kunnen genieten van je huis en daar is soms een verbouwing voor nodig!
Daarom denk ik dat wij zelf toch ook maar de stap gaan nemen om die badkamer aan te pakken. Ik moet zeggen dat ik tegen het idee van verhuizen nog veel meer op zie, dus dan valt een verbouwing van enkele weken eigenlijk ook wel weer mee.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond