Home » Varen met een baby: waar moet je op letten?

Varen met een baby: waar moet je op letten?

Het is mooi weer, het is weekend en je hebt zin om eropuit te trekken. Wat is er dan leuker, helemaal in deze tijd, om een bootje te huren en het water op te zoeken? Klein probleem: je hebt een baby. Kan dat wel, en is dat geen heel gedoe? Varen met een baby kan hartstikke goed, mits je alles goed voorbereid. Daarom hier een aantal tips voor een onvergetelijke dag op het water met het hele gezin!

Het soort boot

Ga je varen met een baby? Dan is niet iedere soort boot geschikt. Een boot met kajuit is bijvoorbeeld fijner dan zonder, omdat de baby in de kajuit kan slapen. Ook wanneer het ineens slecht weer wordt, kan de baby naar binnen. Een boot zonder kajuit kan ook, maar zorg dan altijd voor een overkapping. Zo heb je een schaduwplek voor je baby wanneer de zon hevig schijnt. Let daarnaast op de diepte van de kuip: bij een kuip van nog geen halve meter, kunnen kleine kinderen namelijk gauw overboord slaan. Ga daarom voor een boot met een wat diepere kuip.

Veiligheid

Kinderen moeten altijd een reddingsvest aan op het water. Voor baby’s zijn er speciale reddingsvesten te verkrijgen. Deze vesten zullen niet erg comfortabel zitten, maar het is echt essentieel dat je baby een reddingsvest draagt. Ook een zwemluier is handig. Zorg voor genoeg zonnebrand en smeer je baby in tegen de zon. Zelfs wanneer het bewolkt is, is het belangrijk je baby goed in te blijven smeren. Op het water verbrand je namelijk veel sneller dan op het land. Een EHBO-setje is altijd handig om bij je te hebben, voor het geval er wat gebeurt aan boord.

Benodigdheden aan boord

Met een baby aan boord, zul je iets meer mee moeten nemen dan zonder. Neem in ieder geval een reddingsvest mee voor de baby voor extra veiligheid. Denk daarnaast aan de standaard benodigdheden als luiers, billendoekjes, voedingen, en een verschoonmatje. Ook een extra setje kleding kan handig zijn. Wanneer de weersvoorspellingen erg goed zijn, vergeet dan geen zonnehoedje en zonnebrandcrème mee te nemen. Ben je van plan het water in te gaan? Neem een zwemband mee geschikt voor baby’s, zodat deze ook mee het water in kan.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond