Een paar weken geleden zag ik een bericht op Facebook van iemand die een draagzak had laten maken van haar draagdoek, een Twist. Wat me opviel aan het bericht was dat de draagzak te gebruiken is van maat 50 tot maat 116. Een manier om je newborn tot kleuter ergonomisch te dragen! Daar wilde ik meer van weten. Na wat onderzoek en navraag kwam ik uit bij Diens Dragers. Een vriendelijke en enthousiaste vrouw die de Twist samen met Draagkracht Utrecht heeft ontwikkeld en ze als enige maakt van de prachtigste doeken.

Nadine maakt en verkoopt de Twist in haar webshop maar je kunt bij haar ook een custom Twist laten maken van je eigen doek. Ik besloot het tweede te doen. Ik heb na even wikken en wegen een doek uit mijn eigen stash gekozen om te laten vertwisten. Hiervoor moet een doek 70cm breed zijn. De doek die ik uitgekozen had was maar 66 cm breed. Ik baalde als een stekker. Gelukkig dacht Nadine mee en kon mijn doek door de print ook andersom gebruikt worden. Ik leverde een doek maat 6 aan en kon uit deze maat naast de Twist nog precies een ringsling laten maken van de overige stof. Hierdoor werd mijn doek optimaal benut en heb ik nu twee prachtproducten in huis.

Lees ook: Van een rekbaar begin naar een geweven einde

Nadat ik Nadine uitgebreid gesproken had over het plan hakte ik de knoop door en na een aanbetaling kon de doek op de post. Ik moest wel even geduld hebben want Nadine werkt op afspraak en hierdoor kun je soms even moeten wachten. Er zijn immers meer mensen die de Twist ontdekt hebben en laten maken. Vanaf het moment dat de schaar in mijn doek ging, hield Nadine mij op de hoogte. Ik kreeg foto’s en ze gaf me in de avond een update over hoe lang het nog zou duren en hoe mooi het werd. Op maandag begon ze aan mijn (en andere) opdrachten en al op vrijdag was het klaar.

Eenmaal thuis kon het stoeien beginnen. Ik was er al voor gewaarschuwd

‘je bent een week aan het stoeien met het afstellen en daarna vind je het de geweldigste drager die er is’.

En zo was het! Want ja, je moet wel even ontdekken hoe het werkt. Je kunt de drager op allerlei manier in- en afstellen. Zo kan het rugpand op 3 plaatsen versmalt worden. Onderaan bij de heupband, in het middel en bovenaan. Verder kun je de heupband gewoon dragen (grootste stand) maar ook omslaan. Wanneer je de heupband 3x omslaat is de drager op new born maat afgesteld. Voor mijn dochter in maat 74 sla ik de band 2x om, voor mijn dochter in maat 98 1x. Als je hem niet omslaat is hij zelfs met maat 116 nog te gebruiken. Verder kun je de schouderbanden aan het midden van het rugpand bevestigen (grotere kindjes) of aan de heupband (kleinere kindjes). De drager is te gebruiken voor zowel buik dragen als rug dragen (vanaf dat je kindje zelfstandig tot zit kan komen).

Lees ook: Hé, het is oke…

Win!

Klinkt ideaal toch? Tel daarbij op dat de drager het gemak van een draagzak heeft, de zachtheid van een doek en het comfort van beide! Ik ben dolblij met mijn Twist. Nu kan ik mijn beide meiden in 1 en dezelfde draagzak dragen! En omdat ik elk ander dit gemak ook gun mag ik een kadobon van €25,00 weggeven voor het laten maken van een Twist bij Diens Dragers.

Wil je kans maken? Laat me dan hieronder weten welke doek jij zou willen laten vertwisten!

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: