Home » Van newborn tot kleuter dragen met de Twist

Van newborn tot kleuter dragen met de Twist

Een paar weken geleden zag ik een bericht op Facebook van iemand die een draagzak had laten maken van haar draagdoek, een Twist. Wat me opviel aan het bericht was dat de draagzak te gebruiken is van maat 50 tot maat 116. Een manier om je newborn tot kleuter ergonomisch te dragen! Daar wilde ik meer van weten. Na wat onderzoek en navraag kwam ik uit bij Diens Dragers. Een vriendelijke en enthousiaste vrouw die de Twist samen met Draagkracht Utrecht heeft ontwikkeld en ze als enige maakt van de prachtigste doeken.

Nadine maakt en verkoopt de Twist in haar webshop maar je kunt bij haar ook een custom Twist laten maken van je eigen doek. Ik besloot het tweede te doen. Ik heb na even wikken en wegen een doek uit mijn eigen stash gekozen om te laten vertwisten. Hiervoor moet een doek 70cm breed zijn. De doek die ik uitgekozen had was maar 66 cm breed. Ik baalde als een stekker. Gelukkig dacht Nadine mee en kon mijn doek door de print ook andersom gebruikt worden. Ik leverde een doek maat 6 aan en kon uit deze maat naast de Twist nog precies een ringsling laten maken van de overige stof. Hierdoor werd mijn doek optimaal benut en heb ik nu twee prachtproducten in huis.

Lees ook: Van een rekbaar begin naar een geweven einde

Nadat ik Nadine uitgebreid gesproken had over het plan hakte ik de knoop door en na een aanbetaling kon de doek op de post. Ik moest wel even geduld hebben want Nadine werkt op afspraak en hierdoor kun je soms even moeten wachten. Er zijn immers meer mensen die de Twist ontdekt hebben en laten maken. Vanaf het moment dat de schaar in mijn doek ging, hield Nadine mij op de hoogte. Ik kreeg foto’s en ze gaf me in de avond een update over hoe lang het nog zou duren en hoe mooi het werd. Op maandag begon ze aan mijn (en andere) opdrachten en al op vrijdag was het klaar.

Eenmaal thuis kon het stoeien beginnen. Ik was er al voor gewaarschuwd

‘je bent een week aan het stoeien met het afstellen en daarna vind je het de geweldigste drager die er is’.

En zo was het! Want ja, je moet wel even ontdekken hoe het werkt. Je kunt de drager op allerlei manier in- en afstellen. Zo kan het rugpand op 3 plaatsen versmalt worden. Onderaan bij de heupband, in het middel en bovenaan. Verder kun je de heupband gewoon dragen (grootste stand) maar ook omslaan. Wanneer je de heupband 3x omslaat is de drager op new born maat afgesteld. Voor mijn dochter in maat 74 sla ik de band 2x om, voor mijn dochter in maat 98 1x. Als je hem niet omslaat is hij zelfs met maat 116 nog te gebruiken. Verder kun je de schouderbanden aan het midden van het rugpand bevestigen (grotere kindjes) of aan de heupband (kleinere kindjes). De drager is te gebruiken voor zowel buik dragen als rug dragen (vanaf dat je kindje zelfstandig tot zit kan komen).

Lees ook: Hé, het is oke…

Win!

Klinkt ideaal toch? Tel daarbij op dat de drager het gemak van een draagzak heeft, de zachtheid van een doek en het comfort van beide! Ik ben dolblij met mijn Twist. Nu kan ik mijn beide meiden in 1 en dezelfde draagzak dragen! En omdat ik elk ander dit gemak ook gun mag ik een kadobon van €25,00 weggeven voor het laten maken van een Twist bij Diens Dragers.

Wil je kans maken? Laat me dan hieronder weten welke doek jij zou willen laten vertwisten!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Hai! Nou ik ben helemaal verliefd op jouw Twist en ben echt heel hard aan het proberen een andere liefde te verkopen zodat ik dit doekje kan laten verTwisten!! Dus je hebt mij in elk geval enthousiast gemaakt. Maar ik was al fan van Nadine! 🙂

 • Oeh als ik een doek zou vertwisten…. Dan wordt dat denk ik mijn Twisted leaves van lennylamb. Uiteraard vanwege de naam, maar ook vanwege het feit dat hij zowel voor jongens als meisjes echt heel mooi is.

 • Oh mijn prachtige Yaro doek zou ik willen laten vertwisten. Deze wordt niet meer gebruikt nu dochter wat groter is ( maat 80). Zo jammer.. zo’n leuke herinneringen aan en ik wil deze weer gebruiken!! Met een twist kan ik hier nog lang plezier van hebben en zelfs m’n oudste dochter nog dragen!!!

 • Mocht het met een maatje 3 lukken zou Polaris Moon een dikke kanshebber zijn! Met een dreumes die steeds meer zijn wereld gaat ontdekken moet ik er misschien toch aan geloven.. Tot nu toe heeft hij nog geduld voor mama’s geklungel met knopen, maar ik vraag me steeds meer af hoe lang nog..

 • Ik wil graag mijn Solnce Genesis YAWIAM laten vertwisten. Hij is mooi unisex, roze voor mama en blauw voor de jongens. En ook nog lekker zacht door de bamboo die erin zit. Lijkt mij echt super fijn.

 • Mijn droomdoek om te vertwisten zou de lenny lamb rainbow butterfly zijn. Helaas niet in mijn bezit. Boven mijn budget . maar dat is mijn droomdoekje! Een twist gaat er waarschijnlijk wel komen hier. Die 25 euro zou een leuk beginnetje zijn!

 • Ik ben met nadien aan het overleggen over een twist van een yaro. Ik zit ‘m of heel erg te twijfelen welke doek ik zal doen. Ik weet namelijk niet of ik tegen mijn droomdoekje ( yaro dandy aqua grad met wol) kan, laat staan of mijn nog ongeboren kind er tegen kan. Spannend want ik wil wel heel graag een twist. Die tegoedbon zou dan ook heel goed uitkomen!!!

 • Mooi geworden! Ik wil ook graag een twist, en zou m’n doek didymos sole occidente daarvoor laten vertwisten. Daarvoor moet een andere doek erachter dus meerprijs, omdat mijn didymos zo dun is. Die bon zou dus super uitkomen!

 • Ik heb zojuist een doek laten vertwisten en er ook super blij mee! Mijn zus is zwanger van de eerste en dAar zou ik er ook graag een voor willen laten maken. Zij mag dan zelf een doekje bij Nadine kiezen. 25eu zou ik dus besteden aan een kado

 • Ik zou héél graag mijn Yaro elvish silver rose glossy laten vertwisten.
  Dan kan de oudste ook nog eens in de drager.
  En dan kan de jongste nog een langere periode gedragen worden.
  Dan hebben we een echt prachtige drager.

 • Ik denk dat t een Solnce zou worden, waarschijnlijk Genesis Terrain. Dat patroon is zo mooi en komt ook super uit in een drager!

 • Ik zou als verrassing (voor mijn vriend) mijn Woven Wings Doodle Monte Carlo laten vertwisten. In februari verwachten wij ons 2e zoontje en met zo’n toffe Twist kan het niet anders dan dat mijn vriend óók met het draagviris besmet wordt

 • Oeeeh, moeilijk kiezen maaaaaar ik denk dat het mijn Roar of Lennylambs doek zijn. Even afhankelijk met welke manlief het liefst ook wil dragen (aangezien hij het knopen nog lastig vind) maar een (nu nog leen)drager hem wel lukt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond